Anketa mezi řediteli gymnázií: K čemu je nám MŠMT?

úterý 18. dubna 2017 ·

Výsledky ankety na téma „K čemu je nám MŠMT?“ prezentoval na konferenci Asociace ředitelů gymnázií Jiří Kuhn z nymburského gymnázia Bohumila Hrabala. Sběr dat probíhal od 3. do 24. března a v anketě odpovídalo 156 ředitelů gymnázií. Ředitelé hodnotili maturitní zkoušky, přijímačky, kariérní řád, inkluzi nebo pamlskovou vyhlášku. Cílem ankety bylo poskytnout zpětnou vazbu současné ministryni školství Kateřině Valachové.

Pokud jde o podobu maturitní zkoušky, rozdělili se ředitelé na dvě přibližně stejně velké skupiny – 76 dává Kateřině Valachová známku 1-3, 74 dává 4-5, nedostatečných je 31



U přijímacích zkoušek je bilance pro Kateřinu Valachovou horší – 84 ředitelů jí dává známky 4-5, nedostatečných je 42



Za inkluzi dostala Valachová 63 nedostatečných a 48 čtyřek



Za kariérní řád dostala ministryně 72 nedostatečných a 56 čtyřek



A za pamlskovou vyhlášku dostala ministryně 124 nedostatečných a 19 čtyřek





Celou prezentaci a další materiály z konference naleznete zde

2 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
18. dubna 2017 v 7:41  

Nějak mi nesedí název prezentace s grafy. Jak zněly otázky? Jako známku by dal ředitel MŠMT, Ministryni, parlamentu či komu?
Co na to učitelé?

tyrjir řekl(a)...
22. dubna 2017 v 17:37  

K čemu je nám MŠMT?

Obávám se, že to stanovisko ředitelů gymnázií je docela pravdivé a myslím, že docela očividně kontrastuje s konformismem té nové platformy Comenius. V čem to asi tak je, že se ta dvě stanoviska tak liší?

Domnívám se, že jednou z příčin je jakási dotační nenasytnost a kariérismus tzv. Vozembouchů, to jest lidí vydávajících docela primitivní zvuky a vzruchy, aniž by vážně přemýšleli, o tom, k čemu to vlastně bude a co si o tom myslí ti, kterých se jejich činění týká.

Je to myslím docela povedená maškaráda. Přesto bych tu platformu Comenius zatím na Vozembouch nepřejmenovával.

:)))

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Vozembouch

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.