On-line seminář 29. 3. 2017: Je naše digitální stopa ještě naše?

úterý 28. března 2017 ·

Lektor Ing. Bořivoj Brdička, Ph.D. v rámci webináře zhodnotí přínos, výhody či nevýhody otevřeného vzdělávání. Webinář je součástí Týdne otevřeného vzdělávání 2017.

Anotace setkání:

Bořivoj Brdička (youtube.com)
Máme týden otevřeného vzdělávání. Propagace těchto forem, počínaje volně dostupnými výukovými materiály (OER), masivními otevřenými online kurzy (MOOC) konče, nemůže být nikdy dostatečná, protože působí proti odporu ze strany sil snažících školství chápat jen jako zdroj zisků.

V poslední době se stále více ukazuje, že se podobně podnikatelsky profilují téměř všechny záměry firem působících online. Největší problém do budoucna představují hlavně známé korporace (Big 5) a jejich sociální sítě. Téměř vše, co se na internetu dnes děje, nějakým způsobem přispívá k zostřování soutěže na globálním trhu a růstu antagonizmů. O to složitější to má naše otevřenost i naše potřeba sdílet a předávat poznání bez postranních úmyslů neomezeně každému s cílem zmírnit zvětšující se propast ve vzdělání mezi lidmi.

Zamysleme se nad tím, co můžeme v této situaci dělat.

Setkání se uskuteční ve středu 29. 3. 2017 od 20.00 na Metodickém portálu RVP.CZ.

Setkání je určeno každému se zájmem o dané téma, učitelům a odborné veřejnosti.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.