Maturita z matematiky rozděluje ředitele škol

středa 15. března 2017 ·

Se zavedením povinné maturity z matematiky u technických oborů souhlasí například na Střední škole živnostenské v Sokolově. „U oborů humanitních, což jsou například knihovnické a informační systémy a služby, či u učebního oboru s maturitou kosmetické služby bychom ale stále ponechali možnost výběru mezi cizím jazykem a matematikou,“ dodává ředitelka školy Ilona Medunová pro MF DNES.

Pavel Janus (facebook.com)

Podobně se na maturitu z matematiky dívá ředitel Integrované střední školy v Chebu Tomáš Mašek. „Obávám se, že na odborných školách to tu přidanou hodnotu mít nebude,“ konstatoval.

 Změny nevítají ani na Střední škole veřejnoprávní v Karlových Varech. „Pro nás to není dobré rozhodnutí. Jsme střední škola humanitního zaměření a současný model nám vyhovuje. Nemyslím si, že našim studentům, kteří nejčastěji pokračují ve studiu práv, to nějak pomůže. Pro ně by byl větším přínosem ten cizí jazyk,“ uvedla ředitelka školy Vendula Pušová.

Naopak ředitel Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově Pavel Janus s povinnou zkouškou z matematiky souhlasí. „Ty znalosti jsou potřeba v každém oboru lidské činnosti,“ říká Janus. A klade si otázku, jak se stalo, že se studenti začali matematiky bát. „My jsme naše učitelky matematiky milovali a ony nás ji dokázaly naučit. Jenže teď učitele řada věcí v tom procesu zpomaluje, například inkluze. Díky inkluzi bude společnost možná sociálnější, ale nebude výkonnější,“ řekl Janus.


Celý text naleznete v dnešním vydání MF DNES (Kraj Karlovarský)

2 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
15. března 2017 v 9:53  

"Nemyslím si, že našim studentům, kteří nejčastěji pokračují ve studiu práv, to nějak pomůže. "

A pak se divíme, co se u nás děje se zákony a právem.

Unknown řekl(a)...
15. března 2017 v 19:29  

Komu by se líbilo, když bude možno vidět výsledky něčí práce. Ředitelé budou muset řešit problém.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.