Výzkum učitelského vyhoření

neděle 12. února 2017 ·

Až do konce února mohou zájemci vstoupit do výzkumu učitelského vyhoření, který realizuje tým katedry psychologie Pedagogické fakulty UK. Autoři výzkumu se na učitelky a učitele obracejí následujícím textem: „Vážená paní učitelko, Vážený pane učiteli, děkujeme Vám za ochotu vstoupit do výzkumu „Vyhoření učitelů a učitelek základních škol“. Jeho cílem je zjistit, jaké je riziko syndromu vyhoření mezi českými vyučujícími, a dále jeho souvislosti s tím, jakými způsoby člověk obvykle zvládá stresové situace a jaké má pracovní podmínky. Díky tomu bude mít výzkum praktické výstupy, které pomohou zlepšit učitelskou přípravu a pracovní podmínky. Zároveň nám to umožní porovnat pracovní podmínky učitelů a lékařů, u nichž již výzkum proběhl.

Rádi bychom Vás požádali o vyplnění následující série dotazníků, které zabere zhruba 55 minut. Uvědomujeme si, že se jedná o náročný úkol, ale doufáme, že to pro vás bude i zajímavá příležitost zamyslet se nad vlastními zkušenostmi z odlišného úhlu pohledu.

Při vyplňování prosím mějte na paměti následující principy:

• Vaše odpovědi budou zcela důvěrné. Vedení vaší školy, ani nikdo jiný se nedozví, jak jste Vy osobně odpovídal/a.

• Odpovídejte prosím co nejupřímněji. Výzkum nezjišťuje, co by vyučující „měli“, ale co reálně dělají a co si myslí.

• Žádné odpovědi nejsou správné, nebo špatné. Zajímají nás Vaše osobní profesní zkušenosti a pocity. Ty respektujeme, nechceme je hodnotit.

• Vyplňování dotazníku lze přerušit. S jedinečným vygenerovaným kódem se následně můžete do dotazníku vrátit. Prosíme Vás však o jeho dokončení. Pro uložení odpovědí klikněte na "Uložit a dokončit průzkum později" v červeném pruhu v horní části stránky.

• U každé otázky vyberte Vaši odpověď z nabídky a označte myší políčko u ní. U otevřených otázek napište prosím vaši stručnou odpověď.

• Dotazník je tvořen několika samostatnými částmi, z nichž některé jsou psychologickými testy. Může se Vám zdát, že některé položky mají podobný obsah, ale má to svůj účel.

• Na konci vyplněného dotazníku obdržíte jako poděkování slevový kupón na nákup knih v hodnotě 30 %.

Děkujeme za Váš čas.
Tým projektu GAČR Učitelské vyhoření.


Dotazníky jsou ke stažení zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.