Soutěž v simulovaném soudním řízení pro středoškoláky: Uzávěrka přihlášek 18. ledna

pondělí 9. ledna 2017 ·

Mezinárodní středoškolský moot court je soutěž v simulovaném soudním řízení. Jde o soutěž týmů studentů středních škol, jejichž kouči jsou studenti právnických fakult. Cílem této soutěže je ve studentech středních škol rozvíjet jejich smysl pro právo, zlepšovat jejich prezentační, komunikační a argumentační dovednosti a v neposledním řadě je naučit, jak právo funguje.

Jedná se o soutěž tříčlenných týmů středoškoláků, kteří mají pod vedením studenta právnické fakulty (kouče) možnost nahlédnout pod pokličku právnické profese. Nejprve si vyzkoušejí sepsat podání k soudu, a poté se zúčastní také ústního jednání přímo v soudní síni na Právnické fakultě.

První kolo soutěže se odehrává v Praze, Olomouci a také na Slovensku. Nejlepší týmy se potom utkají v česko-slovenském finále v Olomouci.


Podrobnosti naleznete zde a zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.