On-line seminář: Méně obvyklé metody práce s textem pro žáky s diagnózou dyslexie a méně zdatné čtenáře

pondělí 14. listopadu 2016 ·

Lektorka Mgr. Petra Pšeničková, speciální pedagožka a autorka praktických článků na Metodickém portálu RVP.CZ účastníky semináře seznámí s radami, jak pracovat se žáky s dyslexií. Někteří bezchybně čtou, a zároveň nevnímají obsah čteného. Jak jim pomoci?

Cíle setkání:
- pomoci žákům zvládnout techniku čtení a orientovat se na obsah čteného, - zvýšit kompetence učitelů – osvojení si aktivit pro práci s textem pro méně zdatné čtenáře.

Stručný program setkání:
- dyslexie a její projevy,
- technika čtení,
- porozumění obsahu čteného,
- méně obvyklé metody práce s textem pro žáky s diagnózou dyslexie a méně zdatné čtenáře,
- rozvíjení zrakového a sluchového vnímání jako dobrý základ pro zvládnutí nároků na techniku čtení a později na vnímání obsahu čteného,
- diskuze, výměna zkušeností.

Lektorka:
Mgr. Petra Pšeničková, DiS. – speciální pedagožka, lektorka kurzů pro předškoláky a děti s odkladem školní docházky; poradenství pro předškoláky i školáky, jejich rodiče a učitele; posuzování školní zralosti; lektorská a poradenská činnost pro pedagogy, autorka článků; absolventka magisterského studia speciální pedagogiky na PedfUK v Praze; 10 let praxe v oblasti speciální pedagogiky, z toho 6 let v poradenství.

Setkání je určeno učitelům 1. stupně ZŠ, učitelům speciálních škol, rodičům dětí, kterým jde hůře čtení.

Setkání se uskuteční ve středu 16. 11. 2016 od 20.00 na Metodickém portálu RVP.CZ.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.