Jak vyjádřit jedinečnost třídy? "Tygří kniha" a další tipy na učebnice a pracovní sešity

neděle 6. listopadu 2016 ·

Kamila a Petr Kopsovi, kteří jsou známí díky své metodě Životních map, vydávají další knihu ze své „tygří série“, v níž mapují různé stránky komunikace s dětmi a mezi dětmi v rodině i ve škole.

Kamila Kopsová, Petr Kops: Jak se domluvit s tygrem


Jak porozumět dítěti? Jak správně motivovat? Jak rychle a efektivně na učení? To všechno vám zodpoví kniha Jak se domluvit s tygrem.

Potřeba komunikovat je přirozenou potřebou všech lidí. Přímo ovlivňuje nás a lidi v okolí, a úspěšná komunikace přispívá ke spokojenému a pohodlnějšími životu. Rodíme se ale s velmi omezenými komunikačními schopnostmi a hlavně s určitými vrozenými komunikačními typy. Vyznat se v komunikačních typech zejména dětí a pochopit, co to znamená v běžném životě, pomůže tato kniha. Autoři Kamila a Petr Kopsov se snaží pomoct rodičům lépe poznat své dítě.




Kamila Kopsová, Petr Kops: Tygří kniha

S tygří třídní knihou vyjádříte jedinečnosti a kreativnosti vaší třídy!

Publikace představuje pracovní sešit, který poslouží k celoroční kreativní práci celé třídy. Umožňuje nastavit si osobní cíle jednotlivých žáků, třídního učitele a třídy jako takové a tyto cíle postupně komentovat a vyhodnocovat. Tygří kniha zůstává jako památka a na budoucích srazech může sloužit jako skvělý zdroj vzpomínek.








Dita Nastoupilová: Písanka malého spisovatele

Bohatě ilustrovaný pracovní sešit k nácviku psaní.

Hlavním cílem této publikace je proto snaha motivovat žáky k psaní krátkých textů, vést je k zamyšlení se nad příběhy, k uspořádání vlastních myšlenek a vnímání textu jako celku tvořeného z kratších částí.

Písanka malého spisovatele je doplňkovým materiálem k výuce psaní. Už od první třídy mohou děti o psaní uvažovat jinak. Nemusí pro ně představovat jen prostý záznam slov a vět. Pokud je správně zaujmeme, psaní se může stát zajímavou tvůrčí činností, která povede k jejich osobnímu rozvoji.






Eva Mrázková: Kočky předly, kocouři jedli, koťata motala

Shoda přísudku s podmětem srozumitelně a přehledně!

Cílem zábavné cvičebnice Kočky předly, kocouři jedli, kot‘ata motala je doplnit další důležitý kamínek nezbytný pro správné zvládnutí českého pravopisu, a to shodu přísudku s podmětem. Kniha navazuje na tituly z ediční řady Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině (a jiné vylomeniny s vyjmenovanými slovy), Smělá pěnkava zběsile pěla bělostnému měsíci (a jiné pravopisné hrátky s BJE, VJE, BĚ, PĚ, VĚ + MĚ, MNĚ + S, Z, VZ).

Děti knihou opět provází Anička, která si chce vylepšit známky z písemek z češtiny, a kouzelné pero, které se snaží, seč může, aby jí všechno vysvětlilo jednoduše a názorně. Společně s nimi si tentokrát procvičíte určování podmětu a přísudku ve větě a především shodu přísudku s podmětem.

Autorka klade důraz na to, aby děti měly k dispozici velké množství příkladů na procvičení probírané látky a rovněž aby jim bylo blízké popisované téma.



ŽKV: Sloh od šestky do devítky

Aktualizované vydání oblíbené učebnice, která nabízí ucelenou představu o jednotlivých slohových útvarech, doplněnou o velké množství ukázkových textů.
















Michal Černý: Jak učit sám sebe

Praktický průvodce pro vzdělávání v informační společnosti

Vzdělávání není činnost, která má končit za školními dveřmi. Naopak možnosti osobního rozvoje, studia toho, co je pro člověka skutečně zajímavé a důležité často začíná až tehdy, kdy má čas a možnost organizovat si učení se po svém.

Kniha představuje 69 metod a přístupů, které při učení sebe sama lze použít. Pracuje například s těmito tématy:

- tvorba myšlenkových a konceptuálních map,
- učení se příběhem, - jak efektivně číst online texty,
- kreativní techniky psaní,
- paměťové techniky,
- vizualizace informací,
- psaní poznámek v digitální podobě,
- MOOC,
- vlastní učební plán,
- učení se prostřednictvím sociálních sítí atp.




Knihy můžete koupit na webu www.albatrosmedia.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.