Školní strašák DYSLEXIE: On-line seminář pro učitele angličtiny 12. 10.

úterý 11. října 2016 ·

Jak se problémy s dyslexií mohou promítnout do výuky cizího jazyka? A jak je překonat? To bude hlavní téma zítřejšího semináře s lektorkou Sylvií Dolákovou, na který zve Národní ústav pro vzdělávání.

Děti s dyslexií potřebují dlouhou poslechovou průpravu, během které pracují s jazykem v jeho poslechové formě. Rychlé orientování na čtení a psaní v cizím jazyce (dříve než do dvou let od zahájení výuky ve školním věku) má za následek prohloubení problémů a matení získaných poznatků.

Gramatiku je třeba učit názorně, děti jsou velmi vizuální, pamatují si umístění i emoce při učení – i za pomoci hraček a předmětů.

Podle pořadatelů semináře je potřeba si uvědomit, že děti vnímají své problémy daleko palčivěji, než jejich učitelé či rodiče tuší, hlavně v psaní; intenzivně cítí, že jejich výkon nevyhovuje standardům. A proto je třeba je chválit, povzbuzovat, pomáhat.

Setkání je určeno učitelům angličtiny v mateřských a základních školách.

Setkání je zdarma. Začíná 12.10. ve 20:00 na RVP.cz

Podrobnosti naleznete zde

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
11. října 2016 v 14:24  

To se učitelé teprve učí? To neznají ze studií? Na to nejsou odborné publikace?

To je jak kdyby inzerovali školení pro trenéry, jak se může promítnout zlomená noha do výkonu fotbalisty.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.