„Výlet do reálné vědecké práce ve fyzice“ (VYDRA). Uzávěrka přihlášek 20. září

neděle 18. září 2016 ·

VYDRA je série přednášek zaměřených na rozvoj badatelských schopností nadaných studentů středních škol. Jejím cílem je ukázat studentům, že reálná fyzika obnáší řadu rozmanitých a tvůrčích činností - formulací řešeného (nejen fyzikálního) problému počínaje, a prezentací výsledků odborné i laické veřejnosti konče. Druhým, závažnějším, cílem je připravit těmto studentům půdu pro to, aby si mohli práci fyzika sami úspěšně vyzkoušet.

Kurz je určen pro studenty všeobecných středních škol a vyšších ročníků víceletých gymnázií. Cílovou skupinou jsou studenti s hlubokým zájmem o fyziku, kteří mají předpoklady k práci na vlastním badatelském projektu

Plánovaná série přednášek má za cíl studenty motivovat, aby se naučili k řešení přistupovat aktivně, aby se sami snažili formulovat problémy a hledat postupy řešení, a aby neváhali klást si otázky a diskutovat se svými spolužáky a vedoucími. Naučit se dosadit do vzorečku nakonec dokáže téměř každý – ale pochopit, jakou fyziku ten vzoreček vyjadřuje, a umět si klást otázky posouvající hranici jeho pochopení vyžaduje nesmírné úsilí. Cílem je i studentům naznačit, jak důležité jsou potom výsledky takového úsilí pro celou naši společnost.

Vzhledem k omezenému počtu míst budou uchazeči vybíráni komisí na základě motivačního dopisu a doporučení učitele, zejména s ohledem na plánované aktivity ve fyzice.

Přihlášku spolu s motivačním dopisem a doporučením učitele odešlete nejpozději do 20. září 2016


Podrobnosti naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.