MŠMT: Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017

čtvrtek 29. září 2016 ·

MŠMT v souladu s Koncepcí podpory_rozvoje_nadání_2014-2020.pdf vyhlašuje dotační program, kterým budou finančně podpořeni organizátoři mimoškolních vzdělávacích aktivit pro nadané žáky základních a středních škol ve věkové kategorii 13 - 19 let. Cílem programu je posílit zájem a motivaci nadaných žáků pro zvyšování své vědomostní úrovně nad rámec školních vzdělávacích programů.

Jde zejména o propojení vzdělávání žáků na školách s neformálním vzděláváním a zájmovou činností, které povede ke zkvalitnění vědomostí, odborných znalostí a dovedností žáků, podpoření vzniku nových mimoškolních vzdělávacích aktivit podporujících rozvoj nadání a propojení nabídky aktivit pro nadané žáky s činností krajských sítí podpory nadání.

Program prioritně podpoří organizátory vzdělávacích aktivit typu letních škol, badatelských aktivit, odborných projektů, soustředění apod., které budou zajišťovat zejména nové netradiční formy vzdělávacích aktivit nadaných žáků. V tomto programu může být příjemcem dotace vysoká škola, veřejná výzkumná instituce, nestátní nezisková organizace nebo středisko volného času. Dotační program umožní podporovat projekty subjektům, které mohou významným způsobem podpořit nadané žáky.


Podrobnosti naleznete zde

4 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
30. září 2016 v 0:04  

A jak se pozná, že tu podporu spotřebovávají doopravdy nadaní žáci?
Nebo lépe, je závazné, aby ji spotřebovávali výhradně a jen nadaní žáci?

Unknown řekl(a)...
30. září 2016 v 13:33  

jak se můžeš takhle ptát ?
cožpak nevíš že ve tvé třídě je 90% nadaných a velmi nadaných (podle úrovně mobilu) a 10% inkluzivních (dosud neodhalaných)

Eva Adamová řekl(a)...
30. září 2016 v 14:48  

Nevím, jestli by nebylo přínosnější směřovat prioritní podporu pro nadané žáky do základních škol a osmiletých gymnázií. Nějak si např. nedovedu představit systematickou podporu např. matematicky nadaných dětí ve středisku volného času nebo v neziskové organizaci. Kolikpak tam asi pracuje učitelů matematiky?

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
30. září 2016 v 14:56  

příjemcem dotace vysoká škola, veřejná výzkumná instituce, nestátní nezisková organizace nebo středisko volného času

Přece to nesvěříme základním a středním školám.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.