Mladí užívají méně drog a alkoholu, ukázal průzkum. Víc času tráví doma

úterý 20. září 2016 ·

Méně alkoholu, cigaret i nelegálních drog. Dnešní generace šestnáctiletých začíná s drogami později a užívá je méně často než stejně staré děti před čtyřmi lety. Vyplývá to ze zveřejněné Evropské školní studie o alkoholu a jiných drogách ESPAD. Informuje o tom server iDNES.cz

Studie to dává do souvislosti s tím, že mladí tráví jinak volný čas. Počet šestnáciletých studentů, kteří sportují, čtou knížky, hrají počítačové hry nebo mají jiné koníčky zůstal stejný, méně času ale tráví ve společnosti svých přátel. Méně s nimi chodí jen tak pro zábavu ven a méně jich také chodí za zábavou na diskotéky nebo do kaváren. Víc surfují na internetu.

Alarmující je podle odborníků už nyní nárůst počtu mladých lidí, kteří mají zkušenost s on-line sázením. „Hrozí, že jednu závislost vystřídá závislost jiná. Zhruba tři procenta šestnáctiletých se dají definovat jako problémoví hráči. O peníze hrálo během posledních 12 měsíců devět procent adolescentů,“ říká národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil.

Mladí Češi jsou v Evropě na prvním místě ve zkušenosti s konopím, i když ji přiznává o deset procent méně dotázaných než v roce 2011. Na druhém místě v Evropě jsou Češi v počtu dětí, kteří vyzkoušeli alkohol do 13. roku, nebo v podílu těch, kdo uvedli, že měli alkohol v posledních třiceti dnech.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
20. září 2016 v 18:42  

"Mladí užívají méně drog a alkoholu... Víc surfují na internetu."
Hrozí, že jednu závislost vystřídá závislost jiná.


Toť.
Trápí-li vás nějaké potíže, vemte kladivo, a udeřte se do prstů u nohy.
V tu ránu na nějaké potíže ale hodně rychle zapomenete

Unknown řekl(a)...
21. září 2016 v 12:49  

v mařeně ovšem naši borci jsou mistři evropy,jednou jsem měl třetí hoďku co dělat,abych nehodil kosu,kombinace mařeny,nemytých nouhou a starých svačin hnijících v taškách vykouzlily "vůni" kadidla, na kterou jsem alergický,podělat to ředitel,který hledal jednoho žáka,podíval se na hochy a zařval: vy se nepřezouváte,nebo co,okamžitě všichni zout"! a kretén dešel,za tři minuty mě začalo natahovat,zařval jsem: "všichni okamžitě obout!" a pro jistotu zaujal postavení u otevřeného okna....

Unknown řekl(a)...
21. září 2016 v 12:53  

díky mamonu státu,který neustále zvyšuje ceny cigaret,tyto dneska jsou dvakrát dražší než mařena,takže je kupujou holky,taky jsem vypozoroval,že alkohol nepožívají toliko co my,kombinace jointa a některých energy drinků dokážou divy !

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.