ČTK: Vysokoškolské koleje v Praze jsou plné, studenti chtějí komfort

neděle 18. září 2016 ·

Vysokoškolské koleje v Praze jsou plně obsazené a studenti preferují komfort. Na většině pražských univerzit je tak největší zájem o jednolůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením. Vyplývá to z informací, které pražské univerzity poskytly ČTK. Nejvíce lůžek vzhledem k nejvyššímu počtu studentů má Univerzita Karlova, která může ubytovat 11.500 lidí. Celkem pět pražských veřejných vysokých škol, mezi kterými nejsou zahrnuty školy umělecké, nabízí na kolejích přes 27.000 lůžek.

Na Univerzitě Karlově jsou aktuálně všechna lůžka rezervována, řekl ČTK Petr Podzimek z tiskového oddělení univerzity. "Největší zájem je o jednolůžkové pokoje nejlépe s vlastním sociálním zařízením na pokoji a o pokoje v centru města," doplnil.

Za měsíc student zaplatí od 2040 korun, pokud například bydlí ve čtyřlůžkovém pokoji na koleji Jednota v Opletalově ulici, po 5430 korun, pokud bydlí na jednolůžkovém pokoji s koupelnou a WC. Na jiných pražských vysokých školách je cenové rozmezí podobné.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.