HN: Školy kolem Prahy mají moc žáků. Budují přístavby a učit budou i v kontejnerech

čtvrtek 11. srpna 2016 ·

Kvůli velkému počtu lidí, kteří se stěhují do okrajových částí hlavního města a okolí Prahy, místní školy nezvládají příliv nových žáků. Většina škol naplnila kapacitu a musí svoje budovy upravit, aby se do nich všechny děti vešly. Na Zbraslavi kvůli tomu dětem začaly prázdniny o dva týdny dříve a se zpožděním jim začne nový školní rok. Škola prochází rekonstrukcí. A podobně na tom jsou třeba školy v Říčanech nebo v Mníšku pod Brdy – tam už dokonce nemají v budově místo pro první třídy a tak jim postaví provizorní kontejnery na zahradě školy. Podle ředitelů škol budou navíc chybět i učitelé. O situaci škol kolem Prahy informují Hospodářské noviny.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
11. srpna 2016 v 13:30  

Ano zatím jim tam chybí učitelé prvního stupně, za pár let jim budou chybět učitelé druhého stupně a tam bude problém ještě větší, protože na druhém stupni mají žáci více hodin a protože učitelé některých aprobací jsou už teď nedostatkové zboží.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.