E-kniha pro vás: Návrh změn koncepce základního vzdělávání

pátek 10. června 2016 ·

V diskusi o inkluzi se pozapomnělo na publikaci Asociace speciálních pedagogů z roku 2012 s návrhem na změnu koncepce základního školství.




Podívejte se případně alespoň na prezentaci se stručným obsahem:

7 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
10. června 2016 v 6:21  

Já myslím, že nezapomnělo. spíš se tato publikace zám+ěrně tajila. Vyšlo by totiž najevo, že jsou nám předkládána nepravdivá fakta o plošné inkluzi v těch vyspělých státech. A taky o tom, jak opravdu taková inkluze má vypadat. Jelikož jsem měla možnost z této publikace také čerpat, psala jsem komentáře a články, které vycházely ze zde uvedených fakt (ale nejed odsud). Jak víte, byla jsem za blbce. A nejen já, samozřejmě. Účelově "využívaná" fakta z jiných zdrojů, překroucené argumenty proinkluzistů, hosté na konferencích a kulatých stolech, kteří se "hodili do krámu" - to byla jejich strategie.

Tomáš Barták řekl(a)...
10. června 2016 v 7:09  

Paní Karvaiová, přede mnou jste nebyla za blbce (jak píšete). Ba naopak. Vašich názorů a argumentů si vážím (a věřím, že tady lze napsat i množné číslo: vážíme). To o některých jiných máme nevalné mínění. Co s tím ale teď? Podle mě mají vinu i mnozí učitelé, protože místo toho, aby se vyjádřili veřejně, tak raději jen brblou a nadávají ve sborovnách a kabinetech.
Opravdu jsme bezmocní, když si hrstka těch nahoře vymyslí hloupost a nenaslouchají odborníkům? Pokud je to tak, je to vážné, možná až tragické.

mirek vaněk řekl(a)...
10. června 2016 v 8:42  

Tak by to mělo vypadat. Ono by to totiž fungovalo a nebylo by co za evropské peníze zlepšovat. Třeba si to ministryně přečte.
Jenže neschopné úředníky teď bude obtížné propustit.

Paní Karvaiová držte se. Já stejně žasnu, že tu ta diskuze mohla proběhnout a probíhá. Před několika lety by to bylo nemyslitelné.

Unknown řekl(a)...
10. června 2016 v 11:28  

Diskuse o vzdělávání byla myslitelná vždycky, jenom se člověk nesměl bát.

Unknown řekl(a)...
11. června 2016 v 20:58  

Nebyla.
Diskutovat jste mohli doma, s kamarády na netu nebo na konferenci. Ale dostat se do médií bylo nemožné. A to od televize přes rozhlas až po tisk. Včetně hlavních serverů. To o čem se dnes diskutuje se rozebíralo na konferencích už před 10 lety, zatím co se úředníci plácali po zádech a předváděli v médiích, jak je české školství perfektní a pseudoreformami likvidovali to, co ještě fungovalo.
Začalo to u Pilipa, který lhal v médiích jen se mu od úst prášilo a za tiché podpory školských odborů likvidoval poslední zbytky slušného školství a uvolňovat se to začalo až za Dobeše.

Nicka Pytlik řekl(a)...
11. června 2016 v 21:12  

Diskuse o vzdělávání byla myslitelná vždycky

Myslitelná? Myslitelné je leccos téměř v kterékoli době. Pokud si ale dobře vzpomínám, o vzdělávání se se mnou nikdo nijak zvlášť nebavil posledních asi tak třicet let.

Jana Karvaiová řekl(a)...
12. června 2016 v 7:23  

Jo došlo k posunu. Něco jako : nechte je vykecat, vždyť je nemusíme poslouchat.
A tak to i vypadá ve skutečnosti. Máme dokonce i JAKO možnost se vyjadřovat v připomínkových řízeních. Máme JAKO možnost psát články. Máme JAKO možnost hovořit na veřejnosti. ALE............... nikoho, kdo tvoří zákony a reformy tyhle naše názory nezajímají. Mají pocit, že štěkáme, ale nekousneme.
U nás není demokracie, tady si na ni taky jen hrajeme.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.