Která škola má nejlepší web? Soutěž sCOOL web vyhlásila finalisty a veřejné hlasování

čtvrtek 19. května 2016 ·

Druhý ročník soutěže školních webů sCOOL web 2016 má za sebou první kolo, v němž hodnotitelé posoudili webové prezentace přihlášených škol. Z každé ze tří kategorií postupuje 10 nejlepších finalistů do druhého kola, kde bude rozhodovat odborná porota, vedle toho proběhne online hlasování o Cenu veřejnosti.


EDUin se rozhodl před rokem založit tuto každoroční celorepublikovou soutěž pro všechny základní a střední školy především proto, aby jim pomohl ukázat cestu, kudy rozvíjet školní webové stránky. Školy se shodují: něco takového tady chybělo, již samotné sestavení soutěžních kritérií nám dává návod, jak rozvíjet náš web a otevírat tak školu ještě více veřejnosti. Soutěž zároveň skrze vítězné příklady dobré praxe ukazuje kvalitní praktické realizace ověřené v ostrém provozu.

Vedle posouzení dle pravidel dobrého školního webu pořadatelé zajišťují technické testování na optimalizaci pro vyhledávače, úroveň bezpečnosti nebo korektnost zdrojového kódu.

Weby jsou hodnoceny ve čtyřech oblastech:


Soutěží se ve třech kategoriích:

A - Neúplně organizované základní školy

B - Úplně organizované základní školy

C - Střední školy

Třicet finalistů je možné najít ZDE.

Veřejnost může vybírat své favority v online hlasování do 5. června 2016.

Více o soutěži: www.scoolweb.cz

Miroslav Hřebecký, koordinátor soutěže, řekl: "Jsme velmi mile překvapeni, jak pozitivně školy uvítaly naše soutěžní kritéria a snaží se své weby dostat do souladu bez ohledu na účast v soutěži. Naše pravidla dobrého školního webu se hned po prvním ročníku pro ně stala referenčním rámcem.“

1 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
19. května 2016 v 11:51  

Haha, organizátor sám nemá přístupný web (zkuste si např. vypnout JavaScript), ale troufá si posuzovat jiné.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.