Svobodní: Senát poslal české školství do záhuby

pátek 22. dubna 2016 ·

Senát Parlamentu ČR ve středu 20. dubna 2016 schválil novelu školského zákona, která zavádí povinný poslední rok školky, povinnou maturitu z matematiky a jednotné přijímací testy na střední školy od CERMAT.


Svobodní s těmito změnami zásadně nesouhlasí. Zákon se snaží popřít přirozenou různost dětí, likviduje dokonce i soutěž středních škol v přijímacím řízení. Navíc bere rodičům předškoláků další možnost rozhodnout o tom, kdy půjdou do kolektivu cizích dětí.

„Povinná maturita z matematiky zbytečně připraví mnoho studentů o klidné spaní. Nenaučí se ji lépe, jen ji o to více budou nenávidět. Jednotné přijímací testy na střední školy sjednotí druh žáků, kteří ve zkouškách uspějí. Skončí soutěž škol a s ní spojená různorodá zaměření. Nechci školský systém, který děti přetvoří do jednotné formy,“ upozorňuje místopředseda Svobodných Karel Zvára.

Republikové předsednictvo Svobodných

Praha 21. dubna 2016

4 komentářů:

Unknown řekl(a)...
23. dubna 2016 v 9:28  

Milí Svobodní, co jste udělali pro to, aby se to nestalo?

Vít Tomis řekl(a)...
23. dubna 2016 v 12:04  

No, Svobodní zatím nemají v parlamentu ČR žádného zástupce, takže těžko mohli udělat něco přímo. Můžou však vyjádřit svůj postoj, který u dalších voleb můžou voliči podpořit a tím něco - později... - změnit.

Unknown řekl(a)...
24. dubna 2016 v 10:31  

ano,vyjádřit postij, to je skvělé, že dnes každý může svobodně vyjádřit svůj postoj

Vít Tomis řekl(a)...
24. dubna 2016 v 16:02  

ano,vyjádřit postij, to je skvělé, že dnes každý může svobodně vyjádřit svůj postoj

Ano, je to skvělé. Zatím je to možné. V určitých tématech se ještě jiný než oficiální názor smí pronést. S rostoucí mocí brusele a českých eurohujerů je ta oblast stále užší a stále nebezpečnější.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.