Reakce ministryně školství Kateřiny Valachové na předsedu ODS prof. Fialu

čtvrtek 7. dubna 2016 ·

Ráda bych připomněla, že předseda ODS opakovaně popírá sám sebe. On sám stál u zrodu inkluze a našich závazků s tím spjatých. Chápu, že s blížícími se volbami budou někteří politici přitvrzovat a půjdou populistickou cestou, já to však odmítám. Nebudu se podílet na zbytečné hysterii a panice. Jednání na politické úrovni bylo na této úrovni již dost, musíme pomoci výchovným poradcům, pedagogům, ředitelům škol. MŠMT se chce a orientuje na práci, probíhá celá řada seminářů právě směrem k vyjmenovaným aktérům vzdělávacího procesu. V tom budeme pokračovat, stejně jako zajišťujeme potřebné finanční prostředky.


Pokud jde o platy pedagogů, pan Fiala v pozici ministra školství v tomto ohledu mnoho neučinil, já se postavila za požadavek školských odborů za vyšší platy učitelů a v tomto ohledu jednám opakovaně s ministrem financí. O tom také pravidelně informuji veřejnost a sdělovací prostředky. Pro regionální školství jsem po deseti letech zařídila nejvyšší objem finančních prostředků. MŠMT se potřebuje soustředit na práci a české školství si rozhodně nezaslouží tuto politizaci a tlak, který je na něj vytvářen.

2 komentářů:

Lexxa řekl(a)...
7. dubna 2016 v 17:15  

Pokud vím, tak za Fialova ministrantování ještě bušily neziskovky na vrata v Karmelitské. Až ministra Valachová jim otevřela ta vrata dokořán a oni za sebou ani nezavřeli a už to jelo. Zrušení RVP ZV LMP, překopání vyhlášky, zmatek, bordel, nekompetentnost a idealizace se vervala na mystérium zmatků. Fiala tehdy aspoň chvíli držel spravedlivost ve vzdělávání v rovině financí a ne v v rovině ideí a nesplnitelných snů, jak je tomu teď. Těžko se věří heslům o sociální soudržnosti a o heterogennosti nějakých skupin či společnosti, protože k zářným zítřkům se již jednou šlo a nějak se to tehdy vymklo z rukou i nohou a současnost mi to hodně připomíná.

Jiri Janecek řekl(a)...
7. dubna 2016 v 17:46  

No nevim...
Kdyz uz ma potrebu zapojovat se do politickeho boje (kdybych ja byl ministrem, tak se naplno venuji rizeni uradu a na opozici reaguji jen tehdy, pokud by se ona obratila na mne), tak celkem nechapu, proc - kdyz predevcirem byla inkluze nutna a vsem prospesna - neslizne pani Valachova tu smetanu sama...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.