Radio Wave: Spor resortu školství a Fajn radia o „prank“: Kdy začíná kyberšikana?

středa 13. dubna 2016 ·

Učitelské profesní sdružení odmítlo soutěž Fajn radia, která vyzvalo třídy, aby natočily „pranky“ na své učitele, a vyhrály tak zájezd za tři čtvrtě milionu korun. Stanice říká, že podobné aktivity pedagogy a žáky stmelují, ministerstvo školství se ovšem proti soutěži důrazně ohradilo. Publicita a finanční odměna prý ničí léta práce ministerstva, škol i rodičů.




Doprovodný článek na webu Českého rozhlasu

3 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
13. dubna 2016 v 8:06  

Soutěže ano.
Stmelování kolektivu ano.
Spolupráce kantoři a žáci ano.
Ale proč právě takovou pitomou formou.
To by to nešlo jinak a inteligentněji?

Pavel PEŠAT řekl(a)...
13. dubna 2016 v 8:37  

Celá záležitost je mimo jiné příklad do diskuse o tom, zda má škola jen vzdělávat, nebo i vychovávat. Redaktory fajn radia zřejmě jen vzdělávali. Jinými slovy: když uvádíme ve školách žákům příklady hloupého a neetického chování, tak bychom měli kauzu Fajn rádia asi upřednostnit... To není nic, na co by měl být slušný člověk hrdý.

Unknown řekl(a)...
13. dubna 2016 v 10:11  

Ta výzva je již staršího data. Ideální je pak dát podnět orgánům činných v trestním řízení. Ale sami dobře víme, že si takové srandičky dělají i z Kalouska, Zemana,....a nikdo to tady nepostihuje.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.