Přečtěte si: Stát má na stavby školek peněz dost, stačí požádat, tvrdí ministryně

pondělí 11. dubna 2016 ·

Stát nabízí dotace na stavby mateřských i základních škol. Na návštěvě v Libereckém kraji to řekla ministryně školství Kateřina Valachová. Nabídku chce mezi prvními využít obec u Liberce, kde se díky velké výstavbě zvýšil počet obyvatel téměř na čtyřnásobek.


Z článku Jana Pšeničková v iDNES.cz vybíráme:

„Školku by Šimonovice určitě potřebovaly, jen nevím, zda se jim vyplatí z dlouhodobějšího hlediska i škola. Přece jen demografická křivka půjde dolů a je sice hezké, že paní ministryně slibuje peníze, ale otázka je, kdo na ně dosáhne,“ sdělil náměstek a problém dál vysvětlil: „Dotační výzvy tak, jak jsou konstruované, jsou i vůči nám dost nepříznivé. Ta poslední na školy například žadatele zavazovala k tomu, aby garantoval, že i za deset let bude mít ve školách nedostatek míst. Takového požadavku jsme jako stotisícové město byli schopni dosáhnout jen u tří škol. Výzvy jsou šité spíše pro střední Čechy, hlavně pro Prahu - východ i západ,“ upozornil náměstek.

2 komentářů:

turistao 982 řekl(a)...
12. dubna 2016 v 22:25  

Jak dlouho se staví taková školka (včetně projektové dokumentace, kolaudace a následného vybavení)? Měsíc, půl roku, rok? Nehrozí, že až se nová školka dostaví, dětí bude znovu méně?

Janek Wagner řekl(a)...
12. dubna 2016 v 22:48  

Re: "Nehrozí, že až se nová školka dostaví, dětí bude znovu méně?" Hrozí, ale obce je už umí výhodně prodávat...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.