Přečtěte si: Šikana je na každé škole, říká ředitelka černošické školy

středa 27. dubna 2016 ·

Základní škola v Černošicích má od 1. ledna nové vedení. Co hodlá ředitelka Ludmila Zhoufová na škole změnit? Jak řeší šikanu, se kterou se škola musela potýkat? A co si myslí o novinkách ve školství, prozradila v exkluzivním rozhovoru pro ČtiDoma.cz.


Z rozhovoru Kamily Steinbachové s Ludmilou Zhoufovou v ČtiDoma.cz vybíráme:

Řeší se tu ale i vážnější problémy. Jedna maminka například chce dát dítě pryč, protože má pocit, že se na škole nic nezmění. Jiní rodiče se zase obávají šikany…
Šikana je ve větší či menší míře na každé škole. Letos nicméně probíhají pro všechny páté až deváté třídy dvouhodinové přednášky výborného pana Váchy, který to dětem podává pro ně přijatelným způsobem. Mám na češtinu páťáky a ti přednášku hodnotili velice kladně. Prý si vyjasnili, co je vlastně šikana, kdo to může řešit, jak se to má řešit. Myslím si, že dělám všechno pro to, aby tu šikana nebyla. Pokud se šikana objeví, okamžitě ji řešíme. Nezavíráme před tím oči. Striktně rozlišujeme, co je jednorázové dloubnutí a co je dlouhodobější, ať už fyzická nebo psychická šikana.

2 komentářů:

Tomáš Barták řekl(a)...
28. dubna 2016 v 9:39  

Šikana byla, je a bude... A my s ní musíme bojovat...

Nicka Pytlik řekl(a)...
28. dubna 2016 v 11:50  

A my s ní musíme bojovat...

Boj nutný z podstaty.
Do vítězného konce se ale dovést nedá, neboť hovadství je člověku vlastní.
Potřeba zahojit si mindráky, zbabělost, nedostatek sebeúcty, absence cti a noblesy...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.