Přečtěte si: „Na inkluzi nejsme připraveni, zpomalí výuku.“ Poslankyně se obula do Valachové

pondělí 4. dubna 2016 ·

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) by měla garantovat, že zavedením inkluze se samovolně nesníží počet speciálních škol. V nedělní Partii na Primě to řekla Anna Putnová (TOP 09). Podle ní nejsou české školy připravené na masivní zavádění inkluze a navíc by mohlo společné vzdělávání reálně snížit tempo výuky. Valachová to ale odmítá.

Z článku tmp v Blesk.cz vybíráme:

Od 1. září se podle ministryně nic zásadního nezmění. To, že si podle výzkumů učitelé inkluzi nepřejí, si vysvětluje malou informovaností. „Snažíme se spravedlivěji a férověji nastavit financování škol, vysvětluji si to tak, že doposud se nikdo s učiteli moc nebavil,“ řekla Valachová. Podle ní se dlouho zavíraly oči nad tím, že do regionálního školství neproudilo dost finančních prostředků. Pokud se do teď zvyšoval počet podpůrných pracovníků, jejich platy šly navíc právě z příjmů kantorů.

Ministryně rovněž opět zdůraznila, že se v žádném případě nebudou rušit speciální školy. „Spojují se děti, jejich vzdělávací potřeby a přestáváme si lhát do kapsy,“ popsala. „Neděláme nic, co by bylo v neprospěch dětí, zaručujeme rodičům volbu,“ dodala.

Podle Putnové ale s odlivem žáků speciálních škol budou tyto školy samovolně zanikat. Speciální školy – jakkoliv budou ekonomicky nerentabilní – by měly podle ní zůstat a Valachová by to měla garantovat.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
4. dubna 2016 v 19:11  

Paní poslankyně Putnová nyní mluví hezky, ale proč tedy ona a celá TOP09 hlasovala v březnu v parlamentu proti odkladu inkluze? Mluví hezky, ale tancuje, jak Valachová píská!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.