Učebnice Cambridge University Press bude distribuovat Nakladatelství Fraus

pondělí 14. března 2016 ·

Propojení globální britské značky s předním domácím učebnicovým nakladatelstvím přinese dostupnější služby pedagogům a další formáty vzdělávacích materiálů pro studenty. Učitelé si cení schopnost Nakladatelství Fraus upravit zahraniční učebnice na míru českým žákům. Nakladatelství Fraus se stalo také výhradním distributorem španělského nakladatele Edelsa.


Cambridge University Press získává v České republice silného lokálního partnera, Nakladatelství Fraus. Jeho prostřednictvím bude od března 2016 renomovaný britský nakladatelský dům nejen distribuovat své tituly na českém trhu, ale oproti minulosti podstatně rozšíří odborné poradenství prostřednictvím sítě odborných konzultantů Nakladatelství Fraus. Prospěch z toho budou mít zejména učitelé angličtiny na základních a středních školách, kteří mohou počítat s lépe dostupnými službami a rozšířenou nabídkou vzdělávání formou konferencí, seminářů a letních škol.

„Kromě pružnější a rychlejší dodávky učebnic a rozšíření jejich spektra i o ty nestandardní a doposud méně objednávané přinese spojení s Nakladatelstvím Fraus našim zákazníkům v budoucnu i větší variabilitu co do formátů vzdělávacích materiálů. Budou to například slovníčky, gramatické přehledy a digitální materiály v českém jazyce,“ představuje výhody spolupráce Dita Polcarová, vedoucí české pobočky Cambridge University Press.

Znalost českého vzdělávacího systému, školního prostředí a potřeb žáků, studentů, učitelů i rodičů na straně Nakladatelství Fraus v kombinaci s regionální sítí odborných konzultantů byla jasným argumentem pro spolupráci. „Učitelé nyní budou mít více příležitostí ke kontaktu s vyškolenými konzultanty, kteří dobře znají naše učebnice a budou schopni jim poradit s jejich výběrem. Není totiž vždy snadné zorientovat se v naší široké nabídce a vybrat publikaci, která bude nejvhodnější pro dosažení sledovaných cílů při studiu jazyka,“ vysvětluje Dita Polcarová. Cambridge University Press mělo dosud poradenství centralizované pouze v Praze. Britský nakladatelský dům si od partnerství s Nakladatelstvím Fraus rovněž slibuje, že jeho tituly budou díky intenzivnější marketingové podpoře lépe vidět.

Cambridge University Press nabízí široké spektrum materiálů pro zákazníky ve všech oblastech jazykové sféry - pro školy všech stupňů a jejich učitele a studenty, jazykové školy a individuální studenty. Nejrozšířenější je pak učebnice English Grammar in Use, která je zároveň jednou z nejpopulárnějších učebnic pro výuku angličtiny v České republice. Britské nakladatelství se rovněž v Česku úspěšně profiluje díky svým přípravným materiálům na Cambridgské zkoušky - učebnicovým řadám Complete a Objective. Kromě přípravných materiálů jsou to učebnice pro první stupeň z řady Kid’s Box a Fun for, začíná se dařit titulům pro druhý stupeň základních škol a pak samozřejmě učebnicím pro jazykové školy a dospělé studenty face2face.

Vedle spolupráce s Cambridge University Press se Nakladatelství Fraus stalo v lednu 2016 rovněž výhradním distributorem i jiného zahraničního nakladatelství, španělského nakladatele učebnic Edelsa.

Učitelé si cení schopnost upravit globální učebnice na míru českým žákům

Spolupráce lokálního nakladatele a globální značky Cambridge University Press navazuje na úspěšně se rozvíjející projekt čtyřdílné učebnice angličtiny Your Space, jež je primárně určená studentům druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.

„Zkušenost s koedicí titulu Your Space sehrála v našem rozhodování důležitou roli. Nakladatelství Fraus dobře zvládlo učebnice přizpůsobit českému vzdělávacímu systému. Po dvou letech máme vydané tři díly,“ uvádí Dita Polcarová.

Schopnost upravit publikaci Cambridge University Press na míru českým uživatelům a doplnit je o rozsáhlou lokalizovanou metodicko-didaktickou podporu, což je přidaná hodnota Nakladatelství Fraus, vysoce oceňují i učitelé angličtiny, kteří se svými žáky s učebnicí pracují. „Your Space je první učebnice angličtiny, ke které nemusíme vytvářet či kopírovat další cvičení. Bohatě si vystačíme s možnostmi, které učebnice nabízí, a s doplňujícími materiály, které jsou k Your Space zdarma ke stažení. Oceňujeme celkové zaměření učebnice na komunikační dovednosti, práci ve dvojicích, trénování poslechových cvičení a porozumění čtenému textu,“ shrnují svůj názor angličtináři ze Základní školy Bratří Čapků v Ústí nad Orlicí.

Nikol Meyerová, učitelka angličtiny na ZŠ Aléská v Bílině vyzdvihuje zkušenost svých žáků s interaktivní částí: „Naše děti pracují velmi rády s webovou podporou učebnice, kde vytvářejí své vlastní komiksy, procvičují slovní zásobu, gramatiku i poslech a porozumění textu. V hodinách také využíváme aplikace WordTrainer FRAUS, s jejíž pomocí se učíme výslovnost, procvičujeme a zkoušíme slovíčka obsažená v jednotlivých lekcích.“

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.