Na MŠMT jednala Platforma krajů a obcí

pondělí 14. března 2016 ·

Na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy jednala podruhé Platforma krajů a obcí. Její vznik iniciovala ministryně školství Kateřina Valachová společně s Asociací krajů a Svazu měst a obcí České republiky. Tématy jednání byla reforma financování regionálního školství, kariérní řád a další postup v oblasti společného vzdělávání.


V první polovině jednání představila náměstkyně pro řízení sekce ekonomické Zuzana Matušková změny ve financování regionálního školství, náměstek pro vzdělávání Václav Pícl seznámil poté účastníky s připraveným kariérním řádem. Ve druhé polovině jednání bylo tématem společné vzdělávání.

„Dokončili jsme práce na legislativních úpravách tak, aby se ředitelé škol, učitelé, poradny i rodiče mohli co nejdříve na změny ve vzdělávání připravit. Koncem února byl schválen upravený RVP ZV, ve vnějším připomínkovém řízení je soubor osmi prováděcích vyhlášek a odstartovali jsme vzdělávací a informační semináře po celé republice,“ řekl účastníkům platformy náměstek ministryně školství Stanislav Štech.

MŠMT dále připravuje pro ředitele škol, učitele a poradenská zařízení další metodické materiály (k poskytování podpůrných opatření 1.stupně školou, k plánu pedagogické podpory, k způsobu čerpání finančních prostředků na podpůrná opatření vyšších stupňů atd.) tak, aby došlo od 1. září 2016 k plynulému náběhu společného vzdělávání. K některým částem prováděcích norem připraví ministerstvo také širší výklady.

Všechny aktuální dokumenty ke společnému vzdělávání včetně vyhlášky o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných, upraveného RVP ZV, přehledu všech dalších aktivit MŠMT v uvedené oblasti a nejčastějších dotazů a odpovědí jsou na webu MŠMT: www.msmt.cz/o-webu-msmt/spolecne-vzdelavani

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
14. března 2016 v 15:25  

Dostali se ke slovu také zástupci krajů a obcí? Proběhlo jednání v konstruktivním ovzduší vzájemného pochopení a spolupráce?
Bude zveřejněn nějaký další výstup z tohoto jednání?
J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.