Přečtěte si: Válka školy a zřizovatele vyvrcholila žalobou

středa 30. března 2016 ·

V obci severně od Prahy je napjatá atmosféra kvůli tamní Základní a Mateřské škole Zdiby. Po prosincové kontrole snížila obec škole finanční prostředky na provoz, za poslední čtvrtletí loňského roku je nejprve vůbec nezaslala. Proto škola podala na zřizovatele žalobu. Podle ředitelky Ludmily Koktanové se jedná o dlouhodobou šikanu z důvodu osobní msty starosty Jana Tvrdého (ČSSD).


Z článku v Novinky.cz vybíráme:

V reportáži České televize ředitelka prohlásila, že jim radnice posílá na provoz méně peněz, než by měla. Hrozil prý konec školy v dubnu. „Doba, kdy problémy začaly, se nápadně shoduje s odvoláním jedné naší zaměstnankyně z MŠ, což byla švagrová starosty,“ okomentovala situaci Koktanová. „To je spor paní ředitelky,“ namítá Tvrdý. „Já to nebudu komentovat, není to pravda.“

„Myslela jsem si, že státní škole se nemůže stát, aby zkrachovala,“ sdělila Novinkám za rodiče Jitka Homolová. „Za vše prý může domněle špatný management paní ředitelky. Proto starostlivý starosta posílá na školu jednu kontrolu za druhou, aby jí pomohl,“ doplnila ironicky.

Rodiče a další občané Zdib vyjádřili svou spokojenost se vzděláváním dětí oficiální cestou. „Vnímáme, že ve škole dlouhodobě panuje mezi žáky, pedagogy a rodiči vstřícná a přátelská atmosféra. Právě proto žádáme vás, zastupitele obce Zdiby, o podporu celého stávajícího pedagogického sboru a vedení školy,“ stojí v jejich otevřeném dopise.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.