Přečtěte si: Přestaňme krmit Barbuchu inkluze

pátek 11. března 2016 ·

Školský zákon nakonec prošel i s paragrafem o inkluzi. Nebojme se změn. To jen jejich odpůrci z nich dělají strašáka, který zničí české školství.


Z článku Bohumila Kartouse v iHNed.cz vybíráme:

Během projednávání novely jsme se z médií dozvěděli, že inkluze je "útok na střední třídu", "invaze mentálně postižených do běžných škol" a řadu dalších hrůzyplných zvěstí o tom, jak novela školského zákona převrátí život v této zemi vzhůru nohama. A protože máme před krajskými volbami, ani krajští politici nechtějí zůstat pozadu a jsou s to už tak velmi tělnatou Barbuchu přikrmit. Takže z Jihomoravského kraje se dozvídáme, že rozhodně nebude rušit žádné speciální školy, do nichž se začnou vracet ony tisíce mentálně postižených, a v Moravskoslezském kraji si zastupitelstvo přímo odhlasovalo, že inkluze je prostě hloupost a že ji odmítají.

Zvěsti o inkluzi připomínají zlaté období manipulace z dílny mediálního impéria Williama Randolpha Hearsta na konci 19. století, kdy bylo pro veřejnost jen velmi nesnadné informace jakkoliv ověřovat. Dnes to sice neplatí, ale velká část společnosti se přesně tak chová. A protože Barbucha nejvíce roste ze strachu, a toho lze ve společnosti naměřit více než dost, emoce dávno převzaly nadvládu nad veškerými fakty.

8 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
11. března 2016 v 14:20  

Kopíruji jeden komentář, který vyšel pod článkem v novinách:
Je třeba skončit s elitářstvím a je nutno přizpůsobit vyukový program tak, aby vyhovoval všem žákům a studentům. I mentálně znevýhodněné děti mají právo na stejné vzdělání jako ti ostatní.
Principy humanismu musí pevně stát nad sobeckými zájmy rodičů a "vyvolených" žáků.

Ale pozor nejde o to jen zabránit rodičům vytvářet elitářské kluby na vybraných školách, ale taký zabránit jiným rodičům, aby se podíleli na znovu vytváření speciálních škol, do kterých by sváželi své postižené děti. A to je věc, na kterou se zapomíná a která by se také měla tvrdě postihovat.

Dobro nelze konat po dobrém...............

Takto je humus,vážení. Nějaký neo něco.Mentálně postižení mají právo na stejné vzdělání - to už valím oči.Pán nepochopil, že mentální postižení nemohou mít stejné vzdělání,ani kdyby se celý svět rozkrájel.
A musíme si dát pozor na ty hnusné rodiče postižených, co by třeba měli zájem o speciální školy!!!! Vzhůru do zbraně!!!

A nejlepší je ta poslední věta. O dobru. To je jako co?!?! Proboha! Nebo je to jen pravda, kterou hlásá mnoho jemu podobných lidí - dobro musíme páchat za každou cenu, i kdyby za to měl někdo zaplatiti životem. Kdybych nebyla učitelka, zvolala bych: TY VOLE!!!!!!

Eva Adamová řekl(a)...
11. března 2016 v 14:44  


Začínam mať tušenie, že Bohuš je táto múdra sova:

http://www.lokaltv.sk/animoterapia-sova/700/42

Jana Karvaiová řekl(a)...
11. března 2016 v 15:14  

Vďaka,pani Adamova,už som sa dlho tak nezasmiala.

Zdeněk Bělecký řekl(a)...
11. března 2016 v 17:33  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
11. března 2016 v 18:19  

Kocáb, Kmoníček, Ferda Mravenec, Jára Cimrman, Švejk Josef a Pučálkovic Amina
https://www.youtube.com/watch?v=shlaerk-eAI

Pučálkovic Amina
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1003310428-pucalkovic-amina/

Pan Kartous s myslím jako nějaké pohádkové štěně zabrousil do pohádkové říše. Doufám, že z jeho mouder nevyroste Amina :))) J.Týř

Miloslav Novotný řekl(a)...
11. března 2016 v 19:25  

Něco pro zasmání neuškodí, ale začíná už konečně aspoň někdo tušit, že jsme svědky koordinovaného útoku nepřátel českého školství a národa? Kocáb, Kartous, Laurenčíková, Gabal, Čulík, Dolejší a další přece nejsou názoroví oponenti. O čem s nimi chcete diskutovat? Všimli jste si, že např. Kartous změnil taktiku a z nefungujícího hanobení českého školství přešel na populistickou notu kritiky nízkých platů učitelů? Až se to s Valachovou nakloní ještě více, bude to zase Kartous a spol., kdo se postaví do čela "nápravy" na ministerstvu. Je třeba odříznout podvratné, cizí mocí a zájmy řízené a financované neziskovky. Je-li pozdě na tohle, je pozdě na všechno a české školství jede do propasti.

tyrjir řekl(a)...
11. března 2016 v 19:39  

Doufám, že už to tuší a ví i paní ministryně. Takové lidi má i ve svém poradním sboru, v MŠMT, NÚV atd. Uvidíme, jestli přijme návrh na nový z EU dotovaný systémový vzdělávací projekt s názvem "Před použitím zatřepat!" :))) J.Týř
Viz
http://www.ceskaskola.cz/2016/03/konference-skola-pro-vsechny-ukaze-jak.html

tyrjir řekl(a)...
12. března 2016 v 14:26  

Je třeba odříznout podvratné, cizí mocí a zájmy řízené a financované neziskovky. Je-li pozdě na tohle, je pozdě na všechno a české školství jede do propasti.

Toto je, oč tu běží. Dodal bych ještě ...a jim se podbízející resortní útvary.

S pozdravem

Před použitím zatřepat

J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.