Přečtěte si: Předseda ODS vyzývá k debatě nad osudem dětí: Celoplošnou inkluzi je potřeba zastavit

úterý 15. března 2016 ·

„Jsem rád, že Blesk otevřel debatu k inkluzi. Není to připravené,“ říká předseda ODS Petr Fiala, který se chce rvát minimálně za odložení jejího startu. Připravený je kvůli tomu sezvat politické špičky k jednomu stolu.


Z rozhovoru Evy Pospíšilové s Petrem Fialou v Blesk.cz vybíráme:

Kdo na to podle vás nejvíce doplatí?

„Děti – zdravé, postižené, všechny.“

Ministerstvo si to ale nemyslí.

„Všichni ti, kteří se zaklínají integrací handicapovaných dětí, by měli vždycky k tomu říct, co tím myslí. Protože cíl té integrace musí být, aby pro všechny děti byla co nejlepší, aby potom v běžném životě obstály. A jak už jsem řekl, Česká republika opravdu může být hrdá na to, jaký systém speciálního vzdělávání má, jaké máme kvalitní speciální pedagogy, co s těmi dětmi dokážou a jak je umí připravit. A my teď budeme podléhat nějakým ideovým nesmyslům a škodit dětem.“

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
16. března 2016 v 13:00  

Mohou dát znovu hlasovat o novele zákona?
Když to budou dobře prezentovat, třeba to prosadí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.