Přečtěte si: ‚Ne, u nás inkluze nebude.‘ Ústecký kraj se postavil Valachové

úterý 1. března 2016 ·

Ústecký kraj nesouhlasí s inkluzí. Všichni zastupitelé zvedli na posledním zasedání ruku pro zachování praktických škol pro vzdělávání žáků s lehkým mentálním postižením. Své argumenty proti inkluzi budou koncem března obhajovat před ministryní školství Kateřinou Valachovou (ČSSD), která přijede do regionu.


Z článku v Echo24.cz vybíráme:

„Zvláště v našem kraji jde inkluze proti potřebám žáků. Na takový krok nejsou připraveni ani školy ani učitelé. Ublíží se dětem s mentálním postižením i všem ostatním dětem, které se budou muset podřídit jejich tempu,“ zaznívalo na zastupitelstvu z řad opozice i koalice.

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
1. března 2016 v 21:49  

Mám takový pocit, že mnohým členům ČSSD se začínají klepat kolínka. Blíží se totiž krajské a senátní volby a po jejich konání může být veselo. Funkcionáři to cítí v kostech a začínají mít docela strach. Je třeba dodat, že oprávněný. Vydělá na tom jedině KSČM. Socani se tedy snaží nějak zviditelnit. Proto ten "protest".

Jiri Janecek řekl(a)...
2. března 2016 v 18:35  

On ten Hamerskeho clanek sice neni nic moc uplne extra, ale v tom, ze odpor k inkluzi bude taky populisticky vyuzit, ma pravdu...

Ja to jen z povzdali sleduju, detailum nerozumim, ani tu vyhlasku jsem si celou neprecetl, ale co zmuze kraj, kdyz rodice budou trvat?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.