Eduspace: První vzdělávací festival v ČR se blíží

čtvrtek 24. března 2016 ·

Desítky zahraničních a domácích odborníků na různé oblasti vzdělávání, desítky zapojených organizací a institucí, včetně tří českých univerzit. Celkem tři dny přednášek, diskusí, workshopů a uměleckého doprovodného programu, které doslova prosáknou celým Brnem. Festival Eduspace proběhne 20.-22. května 2016, registrace je otevřena.


Eduspace je multižánrový festival, jehož ústředním narativem je vzdělávání a cílem je ukázat jeho současný směr, hlavní trendy a různorodé podoby, jichž vzdělávání nabývá. Zároveň chce návštěvníkům nabídnout doplňkový program v podobě hudby, divadla, galerijních či muzejních výstav, které rozšiřují spektrum možného zájmu a vyžití.

Je inspirován formátem Oppi festivalu, který proběhl v roce 2014 v Helsinkách a v roce 2015 v New Yorku. Nabízí plejádu nejvýznamnějších domácích odborníků na různé oblasti vzdělávání a doplňuje je zajímavými zahraničními hosty. Na konferenci tak vystoupí Gordon Porter, kanadský mezinárodně uznávaný expert v oblasti inkluze, Cyril Mooney, oceňovaná reformátorka indického školství, John Collick, který se zabývá vlivem technologií na vzdělávání nebo třeba Mikuláš Bek, jednoznačně nejprogresivnější rektor současného univerzitního světa v ČR.

Festival má celou řadu partnerů a spolupracovníků. Vedle Masarykovy univerzity, Janáčkovi akademie múzických umění v Brně či Univerzity Palackého v Olomouci jsou jimi Moravská galerie v Brně, Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Hvězdárna a planetárium Brno, LUŽÁNKY - středisko volného času, Muzeum romské kultury a řada dalších organizací a institucí.

Program se zaměřuje na 4 klíčová témata: Vzdělávání a technologie, Vzdělávání a demokracii, Vzdělávání a leadership a Vzdělávání pro všechny. V pátek 20. 5. bude program zaměřen spíše na profesionály ve vzdělávání, v sobotu a neděli spíše na rodiče a širší veřejnost. Registrace je otevřená na webových stránkách festivalu.

Břetislav Svozil, hlavní organizátor festivalu Eduspace, řekl: „Smyslem festivalu je, aby celé město tři dny žilo vzděláváním, aby se ukázalo, že vzdělávání je alfou a omegou života v současném světě. Cílem je vytvořit koncept, který bude možné replikovat nejen v různých městech ČR.“

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.