Český rozhlas: Kateřina Valachová: Pokud škola šikanu vědomě neřešila, je třeba vyvodit personální důsledky

sobota 20. února 2016 ·

Pokud se prokáže, že vedení pražské střední průmyslové školy Na Třebešíně vědělo o šikaně učitelky a situaci neřešilo, očekává ministryně školství Kateřina Valachová z ČSSD vyvození personálních důsledků. K tomu je oprávněn zřizovatel školy, tedy hlavní město Praha. Valachová se dnes sešla s ředitelem školy Františkem Bártlem. Ten už dříve oznámil, že odstoupit nehodlá.

9 komentářů:

Unknown řekl(a)...
20. února 2016 v 10:09  

Kauza se šikanováním pomohla MŠMT odklonit pozornost od inkluzivních opatření, o která se v poslední době začala zajímat i široká veřejnost.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
20. února 2016 v 17:40  

Pokud někdo vymyslel takovou kravinu jako je nucená Inkluze bez přípravy a bez peněz, je třeba vyvodit personální důsledky. A v té škole, nezlobte se na mě, ale tam něco strašně, ale strašně smrdí....Viděl bych to i na šikanu ze strany vedení... a teď se klepou, aby to neprasklo...Podat trestní oznámení a kriminálku a nechat to pořádně a skutečně vyšetřit!

Unknown řekl(a)...
20. února 2016 v 18:23  

Taky bych si ráda myslela, že u nás stále platí nějaké zákony a šikanování je přece trestný čin, ať ho provádí kdokoliv. Breptáním se to nespraví.

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
20. února 2016 v 19:05  

Přesně. To je základní problém. Jestliže dám na ulici někomu facku, nebo do něho strčím a on spadne a rozbije si čuchometr, tak je to ublížení na zdraví, pokus o vraždu a já nevím co.
Ve škole někdo druhého málem přizabije, poškozený musí na ošetření, rodiče postiženého to všechno zaplatí a je z to napomenutí pro nevhodné chování, protože dvojku mu dát nemůžete, protože ještě neměl napomenutí a důtku. No tak kdo tady ten dvojí metr zavedl, tak ať jde do zadní brady.
To co dělají někteří žáčci svým spolužákům, neřku-li učitelům, by v běžném životě bylo na několik let nepodmíněně. A skutek? Odnese to většinou oběť a pachatel se směje. Proč???
A v tý superškole? Jaká školní inspekce, jaké prohlašování kohokoliv o čemkoliv?
Pokud dodnes nikdo, ani zřizovatel, ani žádný rodič, učitel, kdokoliv nepodal trestní oznámení, tak proč policie nevyšetřuje na základě poznatků v mediích?
Jak dlouho budeme ještě poslouchat ty kecy, že úmrtí učitelky asi nesouvisí s tou šikanou, že o ničem nikdo nevěděl? Fakt nechápu, kde vlastně žijeme. Snad ne v právním státě?

Nicka Pytlik řekl(a)...
20. února 2016 v 19:18  

Mobbing, bossing, šikana,
zhovadilost vítána.
Nečekejte zastání,
natož něčí pokání.

Na vině je učitel,
děl expertní spasitel.

Unknown řekl(a)...
20. února 2016 v 21:41  

a co stálking, stáfing , harasment to je teprv sakrament

Unknown řekl(a)...
21. února 2016 v 7:34  

Kde jsou Feřtekové, Kartousové, neziskovky všeho druhu? Proč se neopřou jako odborníci do již skoro dospělých "kriminálníků"? Kritizovat většinu kantorů, to by jim šlo velmi dobře, ale obout se taky trochu do grázlíků by jim neuškodilo.

Jana Karvaiová řekl(a)...
21. února 2016 v 7:43  

Ale hlavně - KDE JE ZASTÁNCE NAŠICH LIDSKÝCH PRÁV - ombudsmanka? Už jste někdo četl nějaké vyjádření k této kauze? Normálně by už startovala směr Chánov,tady zatím nic....

Unknown řekl(a)...
21. února 2016 v 8:13  

O paní Šabatové ani vidu, ani slechu. Zajímavé. Učitelé asi nejsou plnoprávní lidé. Zřejmě za tu šikanu studentíci nemůžou, pač je učitelé "špatně vychovávali".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.