Přečtěte si: Ví Babiš o všech slibech Valachové?

středa 13. ledna 2016 ·

Prioritou školství jsou pro letošek podle ministryně Kateřiny Valachové (ČSSD) platy učitelů. Jejich ohodnocení těsně souvisí s kvalitou vzdělávání. V úterý před novináři řekla, že kvalitní učitel se rovná dobře vzdělaný žák.


Z článku ku v HalóNoviny.cz vybíráme:

"S tím souhlasím, stejně jako souhlasím s tím, že vzdělávání není zadarmo, nejsou to výdaje, ale investice. Je to paní ministryní skvěle řečené, otázkou však je, zda jí na to ministr financí Andrej Babiš přistoupil," reagovala pro Haló noviny stínová ministryně školství KSČM, poslankyně Gabriela Hubáčková.

"Do regionálního školství od 1. ledna zamířilo 4,5 miliardy korun navíc. Tvrdím, že jsme rozhodně udělali důrazný krok k tomu, aby se postavení učitelů i kvalitnější vzdělávání dětí stalo skutečností," zdůraznila v úterý ministryně.

Ani zde Hubáčková neoplývá optimismem. Kdyby vše, co ministryně zmínila, vláda také splnila, bylo by to podle ní pro naše školství přínosem. Není si však jistá, zda mnohdy nejde jen o zbožná přání. "Ministryně řekla, že by celkem 4,5 mld. Kč poslala do regionálního školství. Ale já jsem to nyní od ní slyšela úplně poprvé, a nevím, co na to řekne ministr financí," zdůraznila poslankyně.

1 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
13. ledna 2016 v 18:03  

Babiš dneska ve svém tisku MF Dnes uvedl, že chce více zbrojit. Že by to souviselo se způsobem zavádění inkluze, protože to je vážně bomba.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.