Přečtěte si: O peníze na obědy pro chudé děti kraje nemají zájem. Je to moc velká administrativa, stěžují si

pondělí 25. ledna 2016 ·

Dětí z rodin v hmotné nouzi, které nemají na školní obědy, přibývá. Kromě neziskových nadací jim nově chtějí pomáhat také ministerstva školství a práce a sociálních věcí. O peníze z ministerského fondu ale kraje nejeví zájem, jejich rozdělování by podle nich bylo administrativně náročné.


Z článku Markéty Hronové v iHNed.cz vybíráme:

Podle náměstka Stručka by přesto bylo lepší, kdyby se v rámci dotace zlevnily obědy pro všechny děti. S tím souhlasí také ředitelka karvinské Mateřské a Základní školy Prameny Dagmar Glatzová. "Vaříme obědy od sedmnácti korun, naší prioritou je nezvyšovat cenu, a tím umožnit i sociálně slabým rodinám využít obědy ve školní jídelně," popisuje. Přijde jí to lepší než platit obědy jen části dětí z projektů. Je přesvědčená, že i když jsou rodiny v hmotné nouzi, hlad jim v případě, že peníze nejdou jinam, nehrozí. "Pokud máme podezření, že dítě nedostává najíst, tak to řešíme se sociálním odborem. Tlačíme na rodiče, protože ti ve většině případů peníze použijí na své neřesti, a ne na děti," říká ředitelka Glatzová.



5 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
25. ledna 2016 v 19:43  

Ať chudé děti zůstanou hladové, hlavně že my nebudeme muset papírovat. Jak ušlechtilé a zároveň typické. Možná máme lidi vzdělané, ale zdá se, že přinejmenším ti na "krajích" trpí také jistou mírou šmejdovitosti.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
25. ledna 2016 v 20:05  

A vy se nepodělíte? S bližním?

Eva Adamová řekl(a)...
25. ledna 2016 v 21:24  

A nezdá se Vám Tajný, že mají-li se příspěvky na obědy distribuovat způsobem, při kterém je administrativní náročnost několikanásobně prodraží, že je to jako U nás v Koucourkově?

Q. E. D. řekl(a)...
25. ledna 2016 v 22:41  

Člověk si někdy kacířsky říká, na co vlastně tu armádu krajských úředníků máme. Myslel jsem, že právě na tu administrativu. Ale zjevně ne.

tyrjir řekl(a)...
25. ledna 2016 v 23:15  

Ten nápad s obědy zdarma pro všechny děti do 3. třídy by nebyl myslím k zatracení, kdyby naše školství bylo lépe financované. Pokud vím, praktikuje se i jinde v EU. J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.