Přečtěte si: Ministryně má problém: inkluzi

pátek 29. ledna 2016 ·

Konečně se s námi někdo na ministerstvu baví, pochvalovali si ji na začátku poslanci. V posledních týdnech však má ministryně školství Kateřina Valachová čím dál víc problémů prosazovat své nápady. A odnést to může její asi nejdiskutovanější novinka: inkluze.


Z článku Ondřeje Leinerta v MF Dnes vybíráme:

Valachové se to vůbec nelíbí. „Odklad náběhu společného vzdělávání by znamenal ohrožení čerpání prostředků z evropských fondů,“tvrdí ministryně. „Nevím, proč by měly peníze propadat, můžou být přece investovány do přípravy projektu,“oponuje Rais.
Zatímco kritika od poslanců ANO sociálnědemokratickou ministryni mrzí, ale tolik nepřekvapuje, větší starosti jí dělá odpor z vlastní strany. Inkluzi totiž kritizují i sociálnědemokratičtí hejtmani. I oni mají obavy, že projekt není dostatečně připravený a že na něj nebude dost peněz.

„Nejsem proti inkluzi, ale jestliže slyším hodně otazníků, měly by se předtím, než se něco přijme, zodpovědět. A to zatím necítím, že by se paní ministryni podařilo,“připouští hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD). Podporu krajů přitom Valachová rovněž potřebuje.

„Jezdím do regionů, do škol, pořádáme pracovní setkání všech možných asociací. Zdaleka není zvykem, aby ministerstva o nějaké změně informovala jako o této,“odmítá kritiku Valachová. A věří, že se jí část výhrad podaří zažehnat během koaličních jednání ještě tento týden.

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...
29. ledna 2016 v 19:33  

Jezdí, ale neposlouchá.

Unknown řekl(a)...
29. ledna 2016 v 20:24  

Poslouchá. Bohužel, sama sebe.

poste.restante řekl(a)...
29. ledna 2016 v 20:32  

Zdaleka není zvykem, aby ministerstva o nějaké změně informovala jako o této,“odmítá kritiku Valachová.
To je pravda.
Chce se tedy paní ministryně vrátit k obvyklé praxi?
Je opravdu óóbrovský posun, že prozatím se o nás bez nás jen rozhoduje. Ale můžeme být rádi (vděční), že nás o tom aspoň informují.

A věří, že se jí část výhrad podaří zažehnat během koaličních jednání ještě tento týden.
Čích výhrad?
Výhrad jiných (většinou neinformovaných) politiků?
Nebo věcných výhrad pedagogů?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.