14. 1.: První Veletrh pražských veřejných vysokých škol

středa 16. prosince 2015 ·

Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE) hostí první ročník Veletrhu pražských veřejných vysokých škol Study in Prague. Uskuteční se 14. ledna 2016. Veletrh studijních příležitostí pro středoškoláky společně pořádá všech osm pražských veřejných vysokých škol pod záštitami svých rektorů. Zaměří se na prezentaci bakalářských a víceletých magisterských oborů.


Veletrh pražských veřejných vysokých škol je zcela nekomerční akcí. Vstup je zdarma, návštěvníci se mohou těšit na přednášky jednotlivých fakult či oborů a uskuteční se v autentickém prostředí vysoké školy v centru Prahy. „Stánky univerzit budou v jednotném vizuálním stylu a rozhodně to nebude o rozdávání PR předmětů. Je to tak trochu marketing naruby, kde půjde o obsah a ne o formu. Chceme tento koncept vyzkoušet jako alternativu k účasti našich škol na komerčních vzdělávacích veletrzích, jejichž přínos neodpovídá vynaloženým nákladům,“ vysvětluje rektorka VŠE prof. Ing. Hana Machková, CSc.

První ročník Veletrhu pražských veřejných vysokých škol se bude konat na VŠE 14. 1. 2016 od 9 do 16:30 hodin. V dopoledních hodinách zaplní přednáškové místnosti jednotlivé fakulty veřejných vysokých škol, které nabízejí přírodovědné a technické obory. Odpoledne je vystřídají fakulty veřejných vysokých škol s nabídkou humanitních, ekonomických a IT oborů. Návštěvníci získají maximum informací a zároveň budou mít prostor pro položení svých dotazů. Během celého dne budou v prostorách VŠE i stánky univerzit, kde účastníci získají veškeré materiály a přehled nabídky studijních oborů. Pro středoškoláky, kteří si ještě volbou oboru a fakulty nejsou jisti, jsou připraveny celouniverzitní prezentace škol.

Na veletrhu se představí:

  • ČZU - Česká zemědělská univerzita v Praze
  • ČVUT - České vysoké učení technické v Praze
  • UK - Univerzita Karlova v Praze
  • VŠE - Vysoká škola ekonomická v Praze
  • VŠCHT - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
  • Umělecké školy - AMU, AVU, UMPRUM
  • Projekt Study in Prague – studijní obory veřejných vysokých škol vyučované v angličtině

Aktuální informace a program veletrhu na www.prazske-verejne-vysoke-skoly.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.