Přečtěte si: Učitelka v nikábu nepochybila. Špatná byla jen prezentace na webu

středa 16. prosince 2015 ·

Učitelka z trutnovské základní školy, která v rámci hodiny dějepisu žáky sedmé třídy seznamovala s islámem, nepochybila. Nevhodná byla jen forma prezentace výuky na webu školy. Deníku ECHO24.cz to uvedla Česká školní inspekce. Na nevhodnou výuku si stěžovali čeští odpůrci islámu a iniciativa Islám v České republice nechceme dokonce sepsala petici za odvolání ředitele i jedné z učitelek.


Z článku Kristýny Novotné v Echo24.cz vybíráme:

„Stížnosti se týkaly hlavně závěru hodiny, která měla být podle původního popisu na webu zakončena arabskou modlitbou. To se ale nestalo a pan ředitel, jakmile se toho chytla část veřejnosti, text správně upravil. V původní formě prezentace jsme tak pochybení shledali, stížnost byla v tomto případě odůvodněná,” uvedl dále náměstek Andrys s tím, že učitelka dětem princip modliteb pouze vysvětlovala a kreslila a ony si to pak v závěrečných minutách chtěly vyzkoušet.(...)

Závěry šetření předala školní inspekce zřizovateli školy, tedy městu Trutnov, které se bude zřejmě případem dále zabývat a usoudí, zda vyvodí případné důsledky. Starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS) ale zásadní problém v hodině dějepisu nespatřuje a incident považuje za „nafouklou mediální bublinu“.



2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
16. prosince 2015 v 23:34  

Velmi "politicky korektní" sdělení.

mirek vaněk řekl(a)...
18. prosince 2015 v 7:11  

Tak to dopadá, kdyš učitel chce přiblížit výuku realitě:-)
Pro děti jistě poučný zážitek.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.