Přečtěte si: Postižené děti na ZŠ jít nechtějí

středa 18. listopadu 2015 ·

Novela školského zákona má kritiky, stížnosti míří také na nedostatek informací.


Z článku Kááry Mrázové v Plzeňský.Deník.cz vybíráme:

Hupač negativně hodnotí především to, že ministerstvo školství zatím neposkytlo ke změně potřebné informace. „Vlastně nevíme k novele, která by měla platit už příští rok v září, nic bližšího," uzavřel ředitel.

Na stejnou neinformovanost si stěžovalo i vedení Odborné školy, ZŠ a MŠ Zbůch. Proto se dotazovalo na veřejné diskuzi ministryně školství Valachové, jež slíbila, že bude o záležitosti lépe komunikovat. „Dva roky jsme ladili vzdělávací program, s nímž umíme pracovat a který dětem vyhovuje. Ten se teď zruší a za velkých porodních bolestí vzniká školská novela. Vynaloží se naprosto zbytečné úsilí," podotkla ředitelka Milena Peteříková.

4 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
19. listopadu 2015 v 6:10  

A koho to zajima?!?! Kdopak se chopi techto deti a pomuze jim vyhrat spor ve Strasburku?Odpovezte si sami.......

Unknown řekl(a)...
19. listopadu 2015 v 23:22  

Postižené děti na ZŠ nechtějí, jejich rodiče to také nechtějí, základní školy je také nechtějí, takže kdo u nás to inkluzivní vzdělávání vlastně chce?

Nicka Pytlik řekl(a)...
20. listopadu 2015 v 0:40  

kdo u nás to inkluzivní vzdělávání vlastně chce?

Vesměs ti, kterých se to zase až tak moc netýká.

tyrjir řekl(a)...
20. listopadu 2015 v 5:05  

Inkluze levého okraje Gaussovy křivky doprovázená exkluzí a chřadnutím jejího pravého okraje je výbušný nesmysl.
Na lepší péči o talenty na ZŠ peníze, zdá se, zatím nejsou. Pokud nebudou peníze i na lepší péči o talenty a průměrné žáky, povede inkluze levého okraje Gaussovy křivky do ZŠ nutně ke zhoršení podmínek a úrovně vzdělávání. Učitelé a ředitelé to vědí (slyš např. ředitele P. Němečka a poslance v 1. bloku konference 19.11.2015):
Ředitelé škol chtějí tzv. rozumnou inkluzi. Poukazují přitom na Gaussovu křivku. Konstatují, že tzv. statečnost není moudrost. Myslím, že to, jak se dnes chystá ne dost finančně zajištěná inkluze, není statečnost, ale špatná koncepce. Proti příliš vlivným neziskovkám protestují už i někteří poslanci.
MŠMT a ty vlivné neziskovky to fakticky ignorují tím, že a tvrdí, že kvalita vzdělávání výše uvedeným postupem neklesne. Zřizovatelé škol k tomu, myslím, dost trapně mlčí. Není to projev jakési tzv. systémové podjatosti zřizovatelů?
Je tohle řádná péče o vzdělávání v Česku? Kde to vlastně jsme? Jsem zvědav, co na to řekne OECD a EU. Myslím, že řeknou, abychom v Česku hodně rychle dali těch 6 % z HDP na vzdělávání a začali vzdělávání v Česku lépe organizovat.
Doufám, že se paní ministryni podaří to ve vládě včas vysvětlit.
J. Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.