Přečtěte si: Obědy pro děti zdarma? Ve hře jsou i svačiny

pondělí 23. listopadu 2015 ·

Plán ministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD) na bezplatné obědy pro děti ve školách sklízí kritiku takřka na všech frontách. To ale šéfku resortu nechává v klidu. Představené opatření je navíc pouhé minimum. Uvažuje se i o svačinách pro děti zdarma.


Z článku Vladimíra Baráka v Týden.cz vybíráme:

Druhá varianta zahrnuje školáky v rámci celé povinné docházky. Za obědy by tak ušetřili všichni rodiče dětí od posledního předškolního ročníku (s nímž se v předloženém zákoně počítá jako s povinným) až do deváté třídy včetně. Opět plošně, pro všechny děti a napříč zřizovateli škol. Tento nápad by podle výpočtů stál státní kasu až devět miliard korun ročně a podle informací časopisu TÝDEN ho Valachová bere jako nejlepší možný. Odpadla by totiž složitá administrativa a na oběd zdarma by dosáhly i děti starší. Vždyť tím, že se někdo stane čtvrťákem, ze dne na den nezbohatne... Ministerstvo školství ale v tomto případě očekává velký protest z Babišova resortu. Nicméně Valachová již v minulosti několikrát uvedla, že se strážce státní kasy nebojí.

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
23. listopadu 2015 v 16:11  

Proč se z našich škol mají stát stravovací zařízení?

Jirka řekl(a)...
23. listopadu 2015 v 17:36  

Těm, co jezdí na dovču do ciziny, to asi nepomůže, ale je určitě pravda, že některým "rodičům" zbyde víc na nezbytné věci pro rodinu - cigarety, alkohol atp. Takoví voliči jsou pro SOCIÁLNÍ demokracii k nezaplacení.
Tak se nedivíme a šlapeme! Některých lidí práva, některých lidí práva, některých lidí práva! A povinnosti pro blbce. Ještě, že mám svoje děti rád a nejsem lakomý se s nimi rozdělit. Věřím, že mi to jednou vrátí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.