Jiří Vítek: Ředitel Koranda chce obhajovat učitele v Senátu

pátek 20. listopadu 2015 ·

Ředitel Základní školy Glowackého v Praze 8 se po dnešním jednání rozhodl kandidovat v příštím roce do Senátu za stranu Patrioti ČR.


Mgr. Miroslav Koranda v poslední době dostal několik nabídek z etablovaných politických stran, ale vzhledem k důvěře v předsedu strany Jiřího Vítka, programu strany a dlouholetým osobním vztahům se rozhodl dnes podepsat prohlášení kandidáta a tak se stát prvním představeným kandidátem do voleb v roce 2016 za naší stranu. "Budu rád, když mě podpoří, každá strana, která se ztotožní s mojim programem, nechci být jen obličejem na plakátu, který pár týdnů plnil média, kvůli velmi smutné a trapné záležitosti."

Miroslav Koranda si v letošním roce prošel velmi těžkou osobní zkušeností, kdy byl mediálně vláčen za pohlavek žákovi a veřejně "lynčován" na zastupitelstvu MČ Praha 8.

"Rozhodl jsem se kandidovat i proto, že jsem ze strany Patrioti ČR, měl skutečnou oporu v této kauze a vzhledem k aktivitám předsedy Jiřího Vítka, který od práce s hasiči, ale i při záchraně například místního hřbitova, obětuje skutečně svůj čas a energii pro druhé. On první mě nabídl tuto možnost a dva měsíce jsem ji zvažoval, měl jsem i jiné nabídky. Nebyl však důvod naskakovat do rozjetých vlaků velkých politických stran.

V Senátu se chci především zaměřit na zvýšení respektu učitelů ve školství, protože jedině tak může probíhat kvalitní výuka. Mám spoustu věcí, které nyní zpracováváme v můj program, ale moje dlouholetá kariéra ve školství by mohla být přínosem pro kolegy ve školství, ale i pro rodiče. Je důležité být partnerem jak žáka, tak rodičů, však nikoliv slouhou, který má vychovávat a zastupovat pozici rodičů. Rozhodně chci zastavit sociální experimenty se slučováním základních a zvláštních škol, dále je třeba více zapojit psychologické poradce do vztahu učitel- rodič. Program představíme v únoru 2016."


Jiří Vítek, předseda strany PATRIOTI

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
20. listopadu 2015 v 18:14  

Co dodat?
Stačí dát žákovi facku či pohlavek a hned vás to vynese do nejvyšších politických sfér. Hned v pondělí na tom začnu při vyučování pracovat. Pro jistotu dám pokusnou facku dvěma či třem žákům. Uvidíme, jak to zafunguje.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.