bEDUin: Proč MŠMT mlží kolem inkluzivní vyhlášky a znejisťuje tak učitele i rodiče?

pondělí 19. října 2015 ·

Podívejte se, co přináší aktuální týdenní přehled bEDUin.

Co přinesl týden 12.10. – 18.10. 2015

Témata týdne: 



Výrok týdne:

Považujeme za zcela zavádějící a manipulativní srovnávání výkonu žáků z běžných základních škol a základních škol praktických takovým nedůstojným způsobem, jak bylo uvedeno v reportážích.” Z tiskového prohlášení ČOSIV k mediální „práci“ TV Nova v pořadu Střepiny.

Novinky (výběr ze zajímavých událostí)

Inspirace z (a do) praxe
Akce tohoto a příštího týdne (výběr z EDUkalendáře)

  • 19. 10., 12:30 – 13:15, Co znamená otevřená praxe pro praktikujícího? (What does open practice mean for practitioner? – Webinář v angličtině na téma otevřených zdrojů.
  • 20. 10., EDUpoint, Staroměstské nám. 4, Praha – Peďák+, tentokrát o kyberšikaně se Zdeňkem Zálišem z Národního centra bezpečnějšího internetu.

Průvodce světem vzdělávání bEDUin vám přináší pravidelné týdenní přehledy nejzajímavějších událostí z oblasti vzdělávání. Přináší rychlý přehled s krátkým komentářem, který vás udrží v obraze. V případě, že jej chcete získávat každé pondělí do své e-mailové schránky, stačí vyplnit e-mailovou adresu v pravém sloupci webu EDUin.cz.

7 komentářů:

Zdeněk Bělecký řekl(a)...
19. října 2015 v 13:19  

JAKOU ŠANCI MÁ INKLUZE V ČR? POCHYBNOSTI PŘEVLÁDAJÍ I MEZI PODPOROVATELI


Ti takzvaní podporovatelé, kteří teď dávají ruce pryč, to způsobili. Najednou dávají za pravdu názorovým oponentům, ale ještě před dvěma týdny je nálepkovali pomalu jako nacisty.

tyrjir řekl(a)...
19. října 2015 v 14:22  

POCHYBNOSTI O INKLUZI PŘEVLÁDAJÍ A MŠMT MLŽÍ...

Když už to řekl i slovutný bEDUin, mají myslím příslušní odborníci v MŠMT a jím řízené organizace dost silný námět k hlubokému zamyšlení. Zatím bohužel pracují myslím tzv. metodou sebeuspořádávajícího se chaosu a hry s trpělivostí školské veřejnosti:

Nejprve bez ověření a řádné diskuse s dotčenými rozhodnou o systémové změně. Teprve potom prohlásí, že parametry té systémové změny budou upřesňovány až během diskuse s dotčenými. Mediálně slyšitelné jsou myslím hlavně tzv. neziskovky. Pokyny odjinud a tzv. neziskovky mají snad v Česku při rozhodování o systémových změnách větší slovo než příslušní zodpovědní resortní odborníci, učitelské profesní organizace atd.?

Je toto řádný způsob koncipování a provádění systémových změn ve vzdělávání? Je to řádný způsob využívání státního rozpočtu a dotací EU?

J. Týř

Josef Soukal řekl(a)...
19. října 2015 v 14:30  

"Situaci ztěžují některé mediální manipulace. ČOSIV vydal tiskovou zprávu, v níž vyvrací nepravdivé informace z pořadu TV Nova Střepiny. Upozorňují i na vysloveně ignorantský způsob, jakým komerční televize reportáž zpracovala."
To je zpravodaj, nebo kopie moskevské Pravdy? Ignoranti skutečnosti a demokracie nálepkují ostatní?

tyrjir řekl(a)...
19. října 2015 v 14:39  

K tomu viz například
Školský projektový MiMi systém?
Stížnost dvou tzv. neziskovek na TV Nova
Petice ASP s téměř 70 tis. podpisy

tyrjir řekl(a)...
19. října 2015 v 14:46  

Perlička z rangu úpěnlivě pějících neziskovek - Bohumil Kartous: Česká společnost je ne-mocná

Unknown řekl(a)...
19. října 2015 v 16:29  

Tak se mi zdá, že se tu začíná hrát hra Já nic, já muzikant.
Copak se nám tu medle zadrhlo?
Budu to pozorně sledovat.

Unknown řekl(a)...
20. října 2015 v 19:58  

musím se mšmt zastat,ono nemlží,ono v mlze tápe...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.