Fastfoody, třeste se! Češi už zase vaří. A zdravěji než kdy dřív

čtvrtek 17. září 2015 ·

Češi vždy milovali dobré jídlo. Skvěle vařili, tvořili vlastní recepty a po celém světě prosluli tučnými „typicky českými“ pokrmy. Česká kuchyně ale nemusí být těžká a nezdravá. Tradiční recepty nemusí být plné tuku a masa. A vaření není vůbec žádná věda. Češi opět oblékají zástěry, objevují svůj kulinářský talent a rozjíždějí trend zdravé české kuchyně.



Co Čech – to kuchař
Zdravé vaření začalo jako trend, který měl být protiváhou fastfoodů, které se v Čechách tak rychle zabydlely. A tomuto trendu podléhá stále více lidí. Protože jídlo, které si uvaříte sami, mnohem lépe chutná, je levnější a nesrovnatelně zdravější. A zvládne to opravdu každý – přesvědčte se!

Sledujete nejeden foodblog, vaření je vaše vášeň a hledáte novou inspiraci? Nebo s vařením teprve začínáte a hledáte snadné a zdravé recepty pro začátečníky? Nebo jste se třeba rozhodli, že přestanete jíst živočišné produkty a nevíte, kde najít veganské recepty? Ať je to s vámi jakkoliv, v nabídce nových českých kuchařek si rozhodně vyberete.

Kuchařka ze Svatojánu
Populární foodblogerka Eva Francová sklidila v loňském roce obrovský úspěch s knihou Kuchařka ze Svatojánu, kde předkládá originální a chutné recepty inspirované tradiční českou kuchyní. Vaří bez masa a nabízí i veganské alternativy a své recepty doprovází zajímavostmi i krásnými fotografiemi. A protože nelení a neustále zkouší něco nového, druhá kuchařka na sebe nenechala dlouho čekat. Kuchařka ze Svatojánu: Zahrada na talíři potěší všechny zastánce zdravé vegetariánské kuchyně.

Veganství po česku
Když čtete všechny ty zdravé veganské recepty, překvapuje vás, kolik ingrediencí vůbec neznáte a nevíte, kde byste je sháněli? Chcete se stravovat lokálně, zdravě a vegansky? Pak si zamilujete Veganskou kuchařku od českého kuchaře. Je plná úžasných receptů a napsaná týmem českých odborníků na veganskou stravu. Všechny ingredience jsou dostupné v ČR a najdete zde také kompletní jídelníček a návod na vyvážené stravování.

Když je váš čas drahý
Nevaříte, protože na to zkrátka nemáte čas? Tak to je argument, kterým už nebudete moci operovat, jakmile nahlédnete do kuchařky Rychlovky s Kajdou. Nabízí devětadevadesát jednoduchých receptů, které zvládnete zhotovit do třiceti minut! První kuchařka hvězdy populárního pořadu Mňam aneb Prima Vařečka vás přesvědčí, že vařit zvládne opravdu každý! 

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.