Český rozhlas: Je nemravný, více škodí, než pomáhá, kritizuje zákon o povinném vzdělání učitelů expert

čtvrtek 9. července 2015 ·

Pomůže zákon o povinném vysokoškolském vzdělání učitelů zlepšit úroveň českého základního školství? V pořadu Pro a proti hovořili předseda školských odborů František Dobšík a expert ze společnosti EDUin Tomáš Feřtek. Moderovala Lucie Vopálenská.

9 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
9. července 2015 v 18:47  

A jejda, už tu máme zase znovu diskuzi o tisícovkách vysoce kvalitních učitelů 1. stupně, pro které bylo pod jejich úroveň studovat na vysoce nekvalitních pedagogických fakultách a raději si neformálně doplnili kvalifikaci několika neakreditovanými kurzy. No tak hlavně, že teď není pod jejich úroveň studovat na UJAKu. Ten teď vlastně také bude možná neakreditovaný, takže to bude opěr podle jejich gusta.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
9. července 2015 v 19:18  

Expert!

Gustav řekl(a)...
10. července 2015 v 7:11  

T. Feřtek je člověk, který do dnešní doby nemá ani bakalářský titul a ve svých článcích si často vymýšlí, manipuluje s fakty či přímo lže. To má být expert????? Jestli ano, tak je jasné, kde leží kořeny jevu, o němž píše tento článek: http://www.blisty.cz/art/77832.html

Simona CARCY řekl(a)...
10. července 2015 v 8:10  

Gustave, větší chybu než ve Feřtekovi samotném vidím v těch, kteří ho na pomyslnou pozici "experta na školství" dotlačili a placeným lobbingem ho v ní udržují.
Všichni soudní lidé vědí, že expertem není. Asi jako jiné novinářské myšky z nouze, nevědouce jak jinak, označily pana Petra Havla za agrárního analytika. Přitom tento agrární a potravinový analytik vystupující často v ČT nejenže nemá žádné vysokoškolské vzdělání v oboru zemědělství nebo potravinářství, ale nemá ani maturitu. Přesto ho i veřejnoprávní televize spolu s Feřtekem zahrnuje do kategorie expertů/analytiků. Je to jako za socialismu - všichni věděli, že je Jakeš pako, ale pro sichr mu říkali generální tajemník....

Unknown řekl(a)...
10. července 2015 v 9:17  

Tito "experti" zřejmě usilují o návrat do roku 1774. Tehdy taky učili světem protřelí vysloužilí vojáci, holiči,...
Ještě úžasnější věcí je to, že si středoškolák přinese potvrzení o přijetí na "mnohdy doposud neznámou VŠ" a jede se dál. Typická "česká cesta". Až je z toho do breku.

Nicka Pytlik řekl(a)...
10. července 2015 v 21:41  

Z odborného konzultanta expertem. Pa-neč-ku, to je kariéééra!
Kde na to získává lejstro? Také bych si nějaké to expertsví švihnul.
Býval bych se vsadil, že předseda školských odborů nemá diskusí s experty zapotřebí.
Nu, spletl jsem se. I mistři pytlici se utínají. Čas od času...

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
11. července 2015 v 0:58  

Ku..a prázdniny a experti si nedají pokoj.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
11. července 2015 v 8:30  

Pane Feřteku,
Vám opravdu připadá mravné to, že si tisíce učitelů dodělaly požadované vzdělání, ale někomu by mělo být zase odpuštěno jenom proto, že na to 10 let (ba mnohdy více) prostě kašlal?
Stále šíříte bajky o jakémsi zázračném sebevzdělávání, ale nikdy jste neodpověděl na otázku, kterým (konkrétně) neformálním vzděláním vznikne skutečně kvalifikovaný matikář nebo češtinář (nebo kdokoliv jiný).
Pletete stále páté přes deváté, když opakovaně nerozlišujete lidi s „nesprávným“ vysokoškolským vzděláním od lidí, kteří nemají vůbec žádné vysokoškolské vzdělání: nejdřív hájíte paní učitelku bez VŠ (jasnozřivým feřtekovským vhledem víte, že je prostě nejlepší), pak připomínáte programy jako Týč for Emerika (řekl jste, že jsou v mnoha státech, můžete uvést, kolik je pro novináře mnoho?).

Nicka Pytlik řekl(a)...
11. července 2015 v 14:13  

...můžete uvést, kolik je pro novináře mnoho?

S odborně konzultantskými experty na školství konzultují svoje vidění světa i novináří?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.