Proběhla konference věnovaná digitálním technologiím ve výuce

pátek 26. června 2015 ·

9. a 10. června 2015 proběhla v Ostravě v rámci projektu RESTART (reg. č. CZ.1.07/1.3.00/51.0004), který realizuje Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace, „Konference o digitálních technologiích ve škole“ jinak. Dvoudenní akce byla věnována jak trendům v této rychle se měnící oblasti, tak praktickému vyzkoušení a ověření konkrétního nástroje pro inovovanou výuku.


Na konferenci, ze které byl mj. vysílán i online přenos, vystoupili se svými příspěvky např. Josef Basl, Bořivoj Brdička, Pavlína Hublová, Karel Moric, Ondřej Neumajer, Jakub Rumler, Lenka Skýbová, Janek Wagner a dali účastníkům nahlédnout na aktuální stav a předpokládaný vývoj škol v oblasti ICT.

iPadisté uvítali praktické workshopy Veroniky Černotové, Vojtěcha Gybase, Libora Klubala a Lenky Skýbové. Uživatelé Microsoft aplikací získali informace a nové dovednosti pod vedením Zdeňka Matúše, Ivony Spurné a Jaroslava Šindlera. Příznivci aplikací Google a zařízení Chrome využili workshopů Petra Caloně, Radovana Jansy, Karla Morice a Janka Wagnera.



Veronika Biskupová přiblížila možnosti tabletů při výuce cizích jazyků. Přírodním vědám se věnovali Helena Lazarová, Iva Loužecká a Miroslav Staněk. Programování v zábavné formě představil Jiří Ambrož. Jiří Sumbal a Jiří Štěpán předvedli, jak lze kvalitně pořídit, upravit a archivovat fotografie, kolegové ze škol sdíleli své zkušenosti, jak využili vlastní fotografie ve výuce a s jakým výsledkem..

Konference se účastnilo cca 100 učitelů základních a středních škol Moravskoslezského kraje, věříme, že každý z nich si odnesl něco nového a zajímavého do své školní praxe. Více o konferenci naleznete na www.kvic.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.