Přečtěte si: V zemi čuníků platí lampasácká ‚galantnost‘

úterý 16. června 2015 ·

Ministr, který obtěžuje ženy, je v Česku přijatelný. Marcel Chládek musel odejít z postu ministra, protože se choval absolutně nepřijatelně ke svým podřízeným, zejména ženám, a vyštval z resortu několik desítek zaměstnanců.


Z komentáře Martina Zvěřiny v Lidovky.cz vybíráme:

Premiér Sobotka pana Chládka vychválil do nebes, prý nejlepší ministr za posledních deset let. Jak je to možné? Ministryně práce Marksová se sice o něčem špatném doslechla, ale nemohla prý s tím nic dělat. Prý měli postižení příjít s konkrétními důkazy, asi si za to podle paní ministryně mohou částečně sami. A jak se ke kauze staví školské odbory? Paní místopředsedkyně Markéta Seidlová si pochvaluje korektní spolupráci s ministrem a s ničím závadným v jeho chování se odboráři prý nesetkali. To je ochrana zaměstnanců jako hrom!

4 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
16. června 2015 v 11:25  

Žurnalisté, nechtějte po nás abychom se vymezovali vůči prasáckým papalášům. My jsme nedocenění, obětaví a kolegiální, přece.

poste.restante řekl(a)...
16. června 2015 v 12:12  

Jako seno z bot sedláka trčí z článku autorova snaha kopnout si do odborů, levice a ČSSD obzvlášť. Ale to by nebylo až tak důležité, kdyby měl pravdu v tom zásadním.
Cituji:
Jak nám může ČSSD diktovat nějaké ženské kvóty ve firmách, když kryje a de facto schvaluje lampasácké „galantnosti“ pana Chládka?
No, neschvaluje. Dala jasným činem svého premiéra najevo, že takové chování netoleruje a nebude váhat odvolat ani ministra, který je jinak hodnocen dobře. (jde o hodnocení premiérovo, nikoliv moje.)

Jestli je na celé kauze něco zarážejícího, pak je to skutečnost, že zřejmě postižené osoby buďto nevyhledávaly pomoc u odborových pracovníků, potažmo právníků, anebo tak učinily, ale pomoc nenašly.

P.S.: Na webu Lidovek má tento článek datum 3.6. Po téměř dvou týdnech mi přijde zabývat se důvody odvolání exministra Chládka jako téma poněkud vyčpělé.

P.P.S.: Pochybuji, že to Tajného učitele uspokojí, ale já osobně neschvaluji prasácké chování u nikoho a vůči nikomu, tím méně vůči ženám, notabene u ministra školství.
Od dob, kdy si prezidenti pořizují milenky, aby demonstrovali národu své chlapáctví, už nemám sice iluze o chování čelných představitelů. Přesto nemám problém pojmenovat odpovídajícím označením jakékoliv nevhodné projevy.

Jenyk řekl(a)...
16. června 2015 v 14:21  

Chládek a ČSSD viz též:
http://denikreferendum.cz/clanek/20592-chladek-to-delal-roky-proc-strana-mlcela

Unknown řekl(a)...
20. června 2015 v 9:17  

Existují pro to nějaké důkazy, kromě novinových článků?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.