Přečtěte si: Chládek: Když klesne rozpočet na školství, nechci u toho být

čtvrtek 21. května 2015 ·

Ve hře je téměř devět miliard a hlava ministra školství Marcela Chládka. Přesně o tuto částku totiž chce ministr financí Andrej Babiš ukrátit kapitolu ministerstva školství, jak vyplývá z rozpočtových výhledů na rok 2016.


Z článku Kateřiny Perknerové v Deník.cz vybíráme:

Chládkovo úsilí ve sporu 
se šéfem státní kasy Babišem jistě podpoří i odboráři a Asociace krajů. S jejich představiteli se ministr školství sejde v pátek. „Chci, aby platy učitelů rostly o další tři procenta, což si vyžádá 1,7 miliardy korun. Bez toho nemůžeme zavést kariérní řád, s jehož pilotním ověřením počítáme právě příští rok," řekl Marcel Chládek. Nový systém zařazování učitelů má zavést čtyři kvalifikační stupně, přičemž ti nejlepší kantoři dosáhnou až na 30 tisíc korun měsíčně. Loňský průměrný plat pedagogů bez vedoucích pracovníků činil 24 888 korun, na základní škole 25 650 a na střední 27 071 korun.

Na reformu regionálního školství by měly jít celkem tři miliardy korun navíc. Jeho financování by se mělo změnit, aby se zohledňoval nejen počet žáků, ale také spokojenost s atmosférou ve výuce, zapojování handicapovaných dětí a především jejich úspěšnost u maturit či mistrovských zkoušek a následné uplatnění na trhu práce.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
22. května 2015 v 16:14  

Možná, že u toho nebudou chtít být ani někteří naši učitelé.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.