Maturanti se mohou registrovat na výsledkový portál žáka pro zaslání výsledkových dokumentů z Maturitní zkoušky 2015

středa 25. března 2015 ·

I pro letošní rok připravilo Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání pro maturanty možnost nechat si zaslat některé výsledkové dokumenty e-mailem. Výsledkový portál žáka byl zpřístupněn pro registraci a udělování souhlasu s odesláním dokumentu na adrese vpz.cermat.cz.


Portál samotný je založen na principu registrace a autentizace žáka a jeho následném souhlasu se zasláním příslušných výsledkových dokumentů na e-mailovou adresu. Autentizace probíhá pomocí tzv. Autentizačního kódu VPŽ, který mají maturanti uveden na výpisu z přihlášky k jarnímu zkušebnímu období 2015. Autentizační kód mají maturanti také napozvánce k písemným zkouškám společné části maturitní zkoušky 2015.

Účelem výsledkového portálu žáka je poskytnout maturantům vybrané výsledkové dokumenty společné části maturitní zkoušky. Výsledkový portál žáka je založen na principu jednoznačné registrace a autentizace žáka, a jeho následném souhlasu se zasláním příslušných výsledkových dokumentů na e-mailovou adresu.¨

K registraci na výsledkovém portálu žáka budou maturanti potřebovat tzv. Autentizační kód VPŽ, který je součástí výpisu přihlášky k maturitní zkoušce, který jim předal ředitel školy po přihlašování na podzimní termín. Rovněž byl přidán na pozvánku k písemným zkouškám společné části maturitní zkoušky 2015. Pakliže maturant nemá výpis z přihlášky k maturitní zkoušce, ani pozvánku k písemným zkouškám společné části u sebe, musí se obrátit na ředitele školy a požádat ho o něj.

Kdy a jaké dokumenty mohou žáci očekávat

Výpis výsledků didaktických testů společné části maturitní zkoušky žáka

Termín odeslání žákům po udělení souhlasu se zasíláním – od 16. května 2015 (při pozdějším udělení souhlasu vždy do 2 pracovních dnů od udělení souhlasu se zasíláním).

Výpis výsledků didaktického testu z nepovinné zkoušky profilové části maturitní zkoušky MATEMATIKA+

Termín odeslání žákům po udělení souhlasu se zasíláním – od 21. května 2015 (při pozdějším udělení souhlasu vždy do 2 pracovních dnů od udělení souhlasu se zasíláním).

Vyhodnocený záznamový arch didaktického testu

Termín odeslání žákům po udělení souhlasu se zasíláním – od 16. května 2015 (při pozdějším udělení souhlasu vždy do 2 pracovních dnů od udělení souhlasu se zasíláním).

Záznam o hodnocení písemné práce z cizího jazyka

Termín odeslání žákům po udělení souhlasu se zasíláním – do 3 pracovních dnů od shromáždění všech výsledků písemných prací příslušné třídy žáka.

Protokol o výsledcích společné části maturitní zkoušky žáka

Termín odeslání žákům po udělení souhlasu se zasíláním – od 16. června 2015 po shromáždění všech výsledků za společnou část maturitní zkoušky.

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání není oprávněno sdělovat informace k výsledkům žáka jiným způsobem, případné dotazy k výslednému hodnocení řešte, prosím, s ředitelem školy. Tato služba je poskytována bez záruky jakéhokoliv druhu.

Více informací k výsledkovému portálu žáka lze nalézt zde.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.