Karel Klatovský: Windows aplikace (nejen) pro školství - 11. díl

středa 14. ledna 2015 ·

Pokračování úspěšného seriálu přináší opět řadu zajímavých vzdělávacích aplikací pro MS Windows 8.

Decibel Meter
To, že po vánočních svátcích je ve třídách hluk o něco vyšší než obvykle, je asi jasné. Proč nedat studentům najevo, jak hlasití jsou a naopak, jak potichu by měli být, aby byla výuka efektivní. Vždyť není nic snadnějšího, než otočit tablet s touto aktivní aplikací směrem do třídy, aby viděli, jak na tom jsou. A pak tu samou aplikaci můžete využít například při výuce fyziky. Dvě mouchy jednou appkou.




Algebra Touch
Velice zajímavý způsob, jak přivést děti k matematice. V rámci zobrazených příkladů jsou k dispozici kromě vysvětlení postupu i příklady a především, každý z objektů v rámci příkladů je možné vzít a přesunout jinam tak, aby došlo k vyřešení příkladu. A u příkladů, u kterých můžete na obou stranách rovnice vyrušit stejné hodnoty nebo u zlomků krátit, je prostě a jednoduše škrtnete.






Fotor
Mnoho z vás dostalo od Ježíška tablet a zcela určitě jste všichni nafotili mnoho fotek. Teď nastává ten pravý čas je upravit, vyfiltrovat, vylepšit a pochlubit se s nimi. Jednou z těch nejlepších aplikací, která toto umí, je Fotor. Nabízí desítky možností úprav vašich fotek, přidání rámečků, tvorbu koláží a mnoho dalšího. To vše v provedení určeném pro dotykové ovládání.




Vzdálená plocha
Vzdálenou plochu naleznete jako součást systému Windows poměrně dlouho. Ale její ovládání je určené primárně pro klávesnici a myš. Proto je ve Windows Store nabízena i tato, dotyková verze, se kterou připojení ke vzdáleným počítačům bude i na tabletu hračka. Bonusem navíc je pak snadné přepínání mezi připojenými počítači a vylepšená optimalizace dle kvality připojení.




PicsArt
Další zajímavá aplikace, která vám umožní upravovat svoje fotky nebo třeba jen přenést do digitální podoby vaší aktuální náladu, je PicsArt. Podporuje mnoho externích zdrojů a služeb, ze kterých můžete rovnou do aplikace nahrávat fotky, umožňuje aplikovat desítky efektů, úprav obrázků v podobě filtrů a koláží a kromě toho nabízí jako inspiraci i mnoho obrázků od ostatních uživatelů.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.