Přečtěte si: Čím dál víc rodičů nemá peníze na obědy pro děti

pondělí 27. října 2014 ·

Na školy se obrací stále víc rodičů, kteří nemají na zaplacení obědů svých dětí. Na problém před rokem upozornila Česká televize. Následně vzniklo konto, díky kterému dostává jídlo ve škole 600 dětí, které by ho jinak neměly. Pomoc nově nabídlo také ministerstvo práce a sociálních věcí.


Z článku pet v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Dagmar Svojanovská se sama stará o dvě dcery. "Jestli máte dvě děti, je to přes 1000 korun, a to je ubíjející. Kolikrát nám zůstane na jídlo tisíc korun na celý měsíc," popisuje žena, která navíc nedávno přišla o práci a nemohla si dovolit dcerám obědy v jídelně zaplatit. "Bylo mi to strašně líto," říká. O pomoc proto požádala přímo školu. Její ředitel se obrátil na organizaci, která pro podobné případy zřídila konto. A z toho bude dívkám rok obědy platit.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.