Přečtěte si: Hra Minecraf pomáhá rozvíjet prostorovou představivost, matematické a logické myšlení.

pondělí 27. října 2014 ·

Populární digitální hra Minecraft je považována pro vzdělávání za přínosnou - pomáhá rozvíjet prostorovou představivost, matematické a logické myšlení. Pedagogové a výzkumníci však zjišťují, že Minecraft a podobné hry pomáhají také rozvíjet čtení a psaní.

Žáci díky zájmu o hru dokážou zvládnout i náročný text, který je určen mnohem starším a zkušenějším čtenářům. Zaujetí pro hru podporuje také zapojení do online diskuzí. Na téma her vznikají i příběhy psané samotnými hráči. Podle odborníků jsou žáci silně motivováni ke čtení a psaní, na rozdíl od běžných školních zadání.

Více ke hře Minecraft zde.

Zdroj: Wired.com¨


Výběr ze zpráv, novinek a zajímavostí ve vzdělávání provedlo výzkumné oddělení společnosti Scio.

2 komentářů:

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
27. října 2014 v 15:49  

MINDOŠ - Minecraft do škol.
Ministerstvo školství, teaneegerů a tělocviku (MŠTT) již oslovilo své kamaradíčky ve školících centrech a necahlo vypracovat projekt za 1,5 miliardy na školení učitelů.
Celá akce má i jednu malou stinnou stránku. Děti ve školách, když se dozvěděli, že budou mít povinné hodiny Minecraftu, ztratili o tuto hru zcela zájem a vrhli se matematiku, někteří dokonce na chemii.

Jan Hučín řekl(a)...
28. října 2014 v 21:58  

A co gumičky? Neříkejte, že ty těžké prachy, co jsem utratil za balíčky gumiček a stav, jsem měl vrazit radši do nějaké pěkné akční pc hry. Gumičkování je určitě nejměkčí ze všech dovedností, já aspoň nic měkčího neznám.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.