Pořad pro rodiče Vši ve škole už má více než půl miliónu zhlédnutí

čtvrtek 9. října 2014 ·

Seriál o tom, co je možné změnit i ve vaší škole, si získal pozornost diváků a od listopadu rodičům bude radit, jak vybrat dobrou školu pro jejich dítě.


Tento čtvrtek můžete zhlédnout na internetové televizi Stream už šestou epizodu seriálu Vši ve škole, který se snaží vzdělávat rodičovskou veřejnost a informovat ji o tom, co je ve škole důležité, co má smysl změnit a co naopak zachovat. Prvních pět epizod právě přesáhlo půl miliónu zhlédnutí.

Seriál se věnuje běžným tématům jako je respektování soukromí rodičů na třídních schůzkách, hodnocení ve škole, problémům se stravováním, ale snaží se rodičům radit například i v tom, zda je rozumné dítě přetěžovat příliš mnoha kroužky. Natočeno je prvních deset epizod, od začátku listopadu se bude seriál věnovat především výběru školy pro prvňáky a otázkám s tím spojeným.

Nejnovější tři a půl minutová epizoda se jmenuje Kde je sakra ten zvonek a moderátor Vší ve škole Vítek Březka se v ní vydal na okružní cestu po státních i soukromých školách a prakticky zkoušel, nakolik ředitelé a ředitelky pamatují na ty, kteří se přišli bez předchozí domluvy do školy na něco zeptat. Výsledek ukazuje, že funkční zvonek na dveřích pořád není žádná samozřejmost. Tomáš Feřtek, scenárista pořadu, řekl: „Po prvních deseti epizodách, na nichž jsem spolu s realizačním týmem EDUin a Stream.cz hledali podobu pořadu tak, aby byl jasně orientovaný na rodičovskou veřejnost, ale zaujal i učitele, se chceme v dalších dílech věnovat tématu, které je aktuální každý podzim. A tím je výběr školy pro budoucí prvňáky, ale i rozhodování rodičů, zda mají dát dítě na elitní či běžnou školu, případně kdy je rozumné poslat dítě na víceleté gymnázium. Předpokládám, že tato série bude mít u diváků úspěch, protože jde o nejčastěji diskutovaná témata mezi rodičovskou veřejností.“

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.