Cestovní ruch - Principy, příklady, trendy

pátek 26. září 2014 ·

Nejprodávanější učebnice ve svém oboru

Kniha vyčerpávajícím způsobem pojednává o cestovním ruchu ve všech jeho souvislostech, od historických kořenů po současnost s nástinem pohledu do budoucnosti; čtenáři se v ní dozvědí mnohé o tom, co to cestovní ruch vlastně je, z čeho se skládá, jaké jsou jeho dopady, jakými nástroji měříme jeho jednotlivé složky, kdo jsou lidé, kteří se v něm pohybují a kam jej směřují.

V originále dvanácté vydání bestselleru Cestovní ruch: principy, příklady, trendy bylo revidováno a aktualizováno tak, aby odráželo nejnovější trendy v cestování a turistice, a pojednává změny, které se v odehrály. Může se stát vašim pomocníkem při hlubším studiu tohoto největšího fenoménu služeb posledního půlstoletí, který ovlivňuje život doslova každého z nás.


V nejnovějším vydání najdete

  • informace o nových technologiích v cestovním ruchu, kongresových centrech, arénách, stadionech a možnostech zaměstnání ve správě veřejných zařízení, včetně stáží
  • pojednání o trvale udržitelném rozvoji a klimatických změnách
  • jaká je role internetu v cestovním ruchu (sociální média, blogy, podcasting)
  • informace o výzkumu, marketingu a propagaci cestovního ruchu
  • jak funguje gastroturistika v současném cestovním ruchu
  • nový vývoj v oblasti přepravy cestujících, např. přeprava jako forma turistické atrakce, nové informace o leteckém a lodním průmyslu a o letadlech budoucnosti
  • vliv digitálních technologií na dnešní i budoucí turisty, nástup robotů jako potenciálního pomoci při nedostatku pracovních sil v odvětví
  • prognózování cestovního ruchu, poradenství v cestovním ruchu, rozvíjející se trhy a měnící se preference v cestovním ruchu

Publikace je určena všem, kdo se profesionálně zabývají cestovním ruchem. V první řadě je aktuální pomůckou pro studenty vyšších odborných a vysokých škol. Poskytuje také cenné informace pro cestovní kanceláře, informační centra, přepravce a dalším organizacím, které mají vztah k danému oboru (propagace, dopravci, výzkum). Aby cestovní ruch vzkvétal, je třeba, aby odborníci dokázali integrovat základní principy odvětví s novými směry a trendy, které se v těchto oblastech objevují.

Seznamte se s dynamickým světem cestovního ruchu.

Doporučená cena 1290 Kč. Knihu s 15% slevou zakoupíte na www.albatrosmedia.cz.

Ukázky stran:




0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.