Přečtěte si: Tablety do škol: zatím spíš pro učitele. Děti díky nim mohou dělat úkoly z domu

pátek 26. září 2014 ·

Ministr školství Marcel Chládek podporuje zavádění tabletů do základních a středních škol. Učitelé se s nimi učí pracovat a školy shánějí peníze na školení i přístroje. Děti si zatím někde mohou nosit vlastní tablety a v jiných už dokonce používají i zařízení školní. Přístroje, které jsou lehčí než učebnice a sešity, však podle některých mají nevýhody. Jejich počet na školách i přesto stále roste.


Z redakčního článku v Brněnský.Deník.cz vybíráme:

Naopak rozhodnuti už jsou na znojemské Základní škole JUDr. Josefa Mareše. Je známá moderním přístupem k výuce a tablety už se tam rozhodli používat před rokem. „Máme tu celou tabletovou učebnu. Počítače skladujeme ve speciální skříni, kde jsou v bezpečí a také se dobíjejí. Podle potřeby si učitel tuto skříň celou převeze, nebo si odnese potřebný počet tabletů do výuky," přiblížil systém na škole její ředitel Miloslav Hubatka.

Dodal, že tablety ve škole považuje za jasný nadstandard a pro děti je to atraktivní forma výuky. „Používání tabletů jim zprostředkuje učivo trochu jiným způsobem. Zároveň je ale neodtáhne od učebnic. Tablet jen doplňuje to, co knížka nemá, ale nemůže ji nahradit. Ani nechceme význam učebnice nahrazovat," vysvětlil Hubatka.

Jinak než on vidí využití tabletů ve výuce někteří jejich odpůrci. S používáním těchto zařízení ve školách zásadně nesouhlasí například Marcela Králíková z Ratíškovic na Hodonínsku, která má dvě děti na základní škole. „Dnešní děti si už od dvou let hrají s tabletem. A ještě jim je budeme dávat do školy? To ne. Počítač si osvojí až v páté třídě, kdy mají povinnou informatiku. To úplně stačí," prohlásila žena.



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.